Vendéglátó szakmák az Euroskills 2018. versenyen

Forrás: turizmus.com

 2018. október 02. 09:54

Három vendéglátó szakma képviselői is összemérték tudásukat a szakmák Európa-bajnokságán, az budapesti Hungexpón megrendezett EuroSkills versenyen.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkillst Budapesten, a versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A három versenynapon 100 ezer látogató kereste fel a Hungexpo területét. A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak - írta meg az MTI.

Az Európa-bajnokságon három, a turizmushoz kapcsolódó szakma képviselői is összemérték tudásukat. A szakácsok, pincérek, szállodai portások három napon át álltak helyt szakmai, gyakorlati feladatok megoldásában. A fiatal szakemberek elé több kihívást állítottak a szakértők, egy finom ételsort vagy egy különleges koktélt kellett készíteniük, problémás vendéget kellet kezelniük.

Kis Zoltán a verseny szakértőivel

Fotó: turizmus.com

A verseny hitelességét a szakmai háttér biztosította. A pincérek versenyterületéért Tóth Gábor, a BGE mesteroktatója, a VSZOE alelnöke, a szakácsok területéért Kis Zoltán, a BGE oktatója, mesterszakács, a szállodai portások hátterét pedig Ungár Tamás főportás, a Magyar Aranykulcs volt elnöke biztosította.

Tóth Gábor, jobbján Svajda Viktória versenyző, balján Vass Rózsa WMA- worshop manager asszisztens

Fotó: turizmus.com

A szakemberek - a verseny alatt hivatalos megnevezésük szerint workshopmanagerek - feladata a versenyterület hibátlan működésének biztosítása, berendezése volt. Ezt a versenyterületet tizenkét teljesen felszerelt konyha, tíz fine dining terítés és két szállodai hall jelentette.

Ungár Tamás a versenyzőkkel és a szakértőkkel

Fotó: turizmus.com

A felszolgáló szakmában indult húsz versenyző közül a magyar Svajda Viktória hatodik, a huszonnégy szakács résztvevő közül a magyar Friderika Spekova 19. helyezést ért el, szállodaportás szakmában nem indult magyar versenyző.

Nagyszerű verseny, remek hangulat és sok szakmai tapasztalat jellemezte az egész rendezvényt, melynek legközelebb 2020-ban Graz ad majd otthont.

Kapcsolódó cikkek