Kinevezték az ötcsillagos szántódi és tokaji szálloda igazgatóit

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 24. 13:14

Két idén megnyíló ötcsillagos szállodája, a szántódi Mövenpick BalaLand Resort, illetve a tokaji Minaro Hotel MGallery vezetésére kinevezte szállodaigazgatóit az Accor.

A decemberben nyíló szántódi Mövenpick BalaLand Resortot Dieter Prachner vezeti. A szakember több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a szállodaipar területén.

Dieter Prachner

Fotó: Accor

Karrierjét 1986-ban front office menedzserként kezdte Ausztriában, a Tourotel Kufsteinerhof szállodában. Bécsi, moszkvai, illetve prágai vezetői feladatok után 2003-tól közel kilenc éven át dolgozott Magyarországon, ahol a Ramada International Hungary szálloda területi igazgatójaként az első Ramada Hotel megnyitását, valamint a márka magyarországi fejlesztését irányította. Ezt követően Izraelben a Blue Bay Hotel / The Modani Luxury Spa – Netanya szállodát, majd Tanzániában a Ramada Resort by Wyndham Dar Es Salaam hotelt vezette.

Amint arról beszámoltunk, a Mövenpick BalaLand Resort egy 109 szobás, ötcsillagos szálloda és családi park lesz Szántódon. A Mövenpick hotelmárka első magyarországi szállodája egy szélesebb projekt része, amely beltéri és kültéri víziparkot, illetve kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt (szintén az Accor üzemeltetésében) és 112 lakóapartmant foglal magában.

A novemberben megnyitó tokaji Minaro Hotel MGallery vezetője Dana Janigova.

Dana Janigova

Fotó: Accor

A több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező szállodaipari szakember 2005-ben csatlakozott az Accorhoz az Accor Hotels Prague vállalati értékesítési vezetőjeként. 2008-tól a Sofitel Le Grand Ducal, a Sofitel Europe, a Novotel Centre és a Novotel Kirchberg értékesítési és marketingigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be Luxemburgban.

2009-ben Magyarországra költözött, ahol értékesítési és marketingigazgatóként a Sofitel Budapest Chain Bridge csapatához csatlakozott. Fő feladatai közé tartozott a szálloda piaci stratégiájának és szegmentációjának meghatározása, a sales budget tervezése, a szálloda pozicionálásának javítása és az értékesítési csapat vezetése.

A 101 szobás, ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery és a hozzá tartozó rendezvényközpont elsősorban a párokat, az incentive turizmust és a kis- és közepes méretű rendezvényeket célozza meg. A tematikus tokaji hotel lesz az MGallery márka első Budapesten kívüli szállodája.