Müncz Gáborral erősít a Vadrózsa Étterem csapata

Forrás: turizmus.com

 2016. július 28. 15:44

A májusban újranyitott budai Vadrózsa Étterem tulajdonosa, Földvári Gábor nagy eredménynek tartja, hogy az ország egyik legjobb séfjét, Müncz Gábort sikerült a Vadrózsába hozni, aki a klasszikus gasztronómiától a legmodernebb trendekig minden irányzatban otthonos.

Július közepétől ő vette át a konyha irányítását, feladatául azt jelölték ki, hogy elérjék az igényes vendégkör elégedettségét. A Vadrózsa és Földvári Gábor imázsának megfelelően vigye tovább a klasszikus vonalat, és olyan új ételeket kreáljon (amilyen például a málnás kápialeves), amelyek az avantgarde törekvéseket is jól tükrözik. Ennek jegyében már összeállít egy rövid, új étlap, gerince tradicionális ételeket tartalmaz.

Müncz Gábor több étteremben letette már a névjegyét: dolgozott a Symbolban, kétszer is a Múzeum Kávéház és Étterem konyháján, legutóbb 2014 januárjától. Szereti a hagyományos magyar konyha ételeit a legmodernebb technológiával elkészíteni, hogy az alapanyagok csorbítatlanul megőrizzék eredeti ízüket. Folyamatosan fejlesztette tudását, a különböző szállodákban eltöltött évek alatt volt alkalma külföldön is gyakorlatot szerezni.

Szakácsként, séfként dolgozott Svájcban, Cipruson, Görögországban, Olaszországban, Szíriában, Svédországban, Szardínián, Németországban. A rangos fogadások alkalmával készített ételeket többek között az angol királyi családnak, a francia miniszterelnöknek, a svéd királynak, a magyar köztársasági elnöknek.