Szlovéniában és Szerbiában terjeszkedik az Everguest

Forrás: turizmus.com

 2021. június 04. 11:52

Tovább folytatja nemzetközi terjeszkedését az Everguest, mely most Szerbiában és Szlovéniában célozta meg a turisztikai piacot az új csapattagok felvételével.

Stratégiai jelentőségű partnerkapcsolatok kiépítése, illetve helyi, turisztikai szervezetekkel való aktív kapcsolattartás lesz az Everguest új Brand Coordinatorának feladata. Az Everguest legújabb tagja, Sara Katic magasszintű szlovén és szerb nyelvtudása és korábbi tapasztalatai lehetővé teszik, hogy a turisztikai startup Szerbiában és Szlovéniában is széles körű márkaismertséget építsen ki.

 

Sara Katic

Fotó: Everguest

Sara Katic csaknem 9 éve dolgozik turisztikai és ahhoz szorosan kapcsolódó diplomáciai területeken. Recepciósként kezdte pályafutását a törökországi Belek Beach Resort Hotelben, majd a Szlovéniai Turisztikai Hivatal munkatársa lett, ahol Szlovéniát, mint turisztikai célpontot népszerűsítette nemzetközi kiállításokon. Ezt követően a Szlovén Nagykövetségnél a nagykövet személyi asszisztenseként és a társadalmi kapcsolatok szakértőjeként tevékenykedett, folyamatosan aktív kapcsolatban maradva a turizmussal.

Fő feladatköre az Everguestnél, hogy értékesítői és kapcsolatépítő tevékenységet folytasson a két célország turisztikai piaci sajátosságaihoz igazodva. Az aktív sales tevékenység mellett részt vesz majd szerb és szlovén nyelvű marketing anyagok elkészítésében és fordításában, valamint az ezekhez kapcsolódó releváns online platformok felderítésében és piackutatásban.

 

Folyamatosan érkeznek az új csapattagok

Nagy a pezsgés az Everguest háza táján, ugyanis az elmúlt hetekben több új kolléga is csatlakozott a turisztikai startup csapatához.

 

Kaveczki Zsófia

Fotó: Everguest

Kaveczki Zsófia Professional Assistantként kapcsolódott be az Everguest mindennapjaiba, így főleg HR és adminisztratív oldalról erősíti a csapatot, valamint személyi kérdésekben is támogatást nyújt. Változatos szakmai területeken, és különböző céges kultúrákkal szerzett munkaerő-kiválasztási tapasztalatai révén rendkívül fontosnak tartja a stabilitás és fejlődési lehetőség megteremtését, valamint egy összetartó, agilis szakemberekből álló csapat segítését. Korábbi munkatapasztalata során volt alkalma hozzájárulni egy startup piacra lépéséhez és sikeressé válásához, később pedig szolgáltatói oldalon főképpen multinacionális ügyfelek csapatainak felépítése volt a feladata. Elkötelezett abban, hogy a cég dinamikus bővülése során közreműködjön a szakmai csapat nemzetközi építésében is, és a vezetőséggel együttműködve fejlessze a cég belső HR-folyamatait.

 

Pap-Kuttor Ildikó

Fotó: Everguest

Pap-Kuttor Ildikóval egészült ki a Revenue Management üzletág, aki a Danubius Hotels, a Park Inn by Radisson, valamint az Accent Hotelsnél eltöltött évek után kötelezte el magát az Everguest által képviselt értékek mellett. Ildikó széleskörű tapasztalattal rendelkezik a Revenue Management területén köszönhetően a különböző típusú szállodákban eltöltött időnek. Kiismeri magát az online foglalási rendszerekben, valamint számos szállodai szoftver használatában.

Ildikó célja, hogy a legprofesszionálisabb módon szolgálja ki az Everguest ügyfeleinek igényeit és segítségével a lehető legmagasabb bevételt és profitot realizálhassák a partnerek.