15 év elérhető egzotikum, és tengerentúl a TAP-pal

Forrás: turizmus.com

 2019. január 17. 16:39

Heti 8 járat, 40%-os utasszám-növekedés, világelsőként új A330neo a flottában, további bővülés a járathálózatban, 15 év Magyarországon - a TAP Portugal légitársaságnak van mire büszkének lennie.

A légitársaság aktualitásairól számolt be a légitársaság január 17-én, a Budapest Aiporttal közös tájékoztatón, kitérve az általa repült desztinációk bemutatására is.

Szolnok Pétertől, a TAP Portugal légitársaság magyarországi képviselőjétől megszokhattuk, hogy rajongással beszél a TAP által repülőt desztinációkról, nem volt ez másként most sem.

Lisszabon híres villamosai

A szakember a légitársaság elmúlt évéről elmondta: 88 géppel 83 úti célba repültek, az utasszám elérte a 14 milliót. A bővülés - akárcsak egész Portugália és a portugál repterek forgalmát tekintve is - kiugró volt 2018-ban, ám az új flotta nagyobb gépei várhatóan képesek lesznek kiszolgálni még a nagyobb incentive csoportos lekéréseket is.

A hazánkban idén 15 éves légitársaság járathálózata jelentősen bővül idén, köztük a magyar utasoknak is izgalmas Chichagoval, Washingtonnal, San Fransiscoval, továbbá Tenerifével, illet a nyugat-afrikai térségben több desztinációval.

Látványosan bővül az Airbus-okból álló flotta is, nemrég a világon elsőként vehette t a légitársaság az A330-900neo gépet. A repülőgépcsodában 298 ülés van, a kialakítás szerint jellemzően 34 Business, 96 Economy Plus (idén új kategóriaként) és 168 Economy ülés található és jellemzően Észak-Amerikába és Sao Paoloba repül. A meglévő gépeket is felújították, új, friss üléseket kaptak.

A légitársaság progresszív növekedése tehát folytatódik, gyakorlatilag a szélrózsa minden irányába. Ezekből kaptunk kis képes ízelítőt az eseményen, kiemelve azokat a jellegzetességeket, amelyek az egyes úti célokat könnyebben eladhatóvá teszi az utazási irodák számára. Minden irányba kiválóak a csatlakozások, és jó az ár-érték arány.

Különös figyelmet érdemel Brazília, mint a TAP egyik kiemelt desztinációja 10 várossal, de természetesen Lisszabon, Porto, Madeira, az Azori-szigetek, a Zöld-foki szigetek, Marokkó, az észak-amerikai és az afrikai térség is mind rengeteg kedvező lehetőséget kínál.

Azori-szigetek

Portugália pedig mindig kedves, közvetlen és barátságos, ahol a turistára nem úgy tekintenek, mint egy idegenre, hanem mint egy barátra, akit még nem ismernek elég jól. Ezek már Joaquim Pimpao, a a Portugál Kereskedelmi Képviselet tanácsosának szavai, akitől megtudtuk: Portugália turizmusa ugrásszerűen bővült, a 2010-es 7%-ról 2020-ra elérheti a GDP-ből való részesedése a 12%-ot is. A repülőterek pedig mindenütt kétszámjegyű növekedést mértek 2018-ban, csak Lisszabonban 29 millió volt a reptéri utasforgalom.

Rio de Janeiro az örök kedvenc

A prezentációt a Budapest Airport fejlesztéseinek bemutatása előzte meg., melyről külön hírünkben olvashatnak.