4600 új pilótát keres a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 07. 11:53

Egy évtizeden belül 4600 pilótával tervezi bővíteni munkatársai számát a légitársaság, és ehhez már el is indította a toborzást.

Annak érdekében, hogy a légitársaság újra a járvány előtti kapacitásán működjön, és megvalósítsa a 2021-es évre tervezett célkitűzéseit, idén már 150 új pilótát képzett ki, és ezt a számot több mint 300 további szakemberrel kívánja bővíteni az év végéig. Azok a lelkes érdeklődők, akik a felhők felett képzelik el karrierjüket, a Wizz Air weboldalán tudnak jelentkezni a képzésre – közölte a légitársaság.

A Wizz Airhez csatlakozó pilótáknak a folyamatosan bővülő, modern és fenntartható Airbus A320-as, illetve A321-es repülőgépből álló flottát lesz lehetőségük vezetni több mint 800 útvonalon, 191 úti cél között, 49 országban. Az elkövetkező tíz évben várhatóan 500 Airbus repülőgépre nő a légitársaság flottája. A pilótáknak hosszú távú karrierlehetőséget, versenyképes fizetést, az iparág egyik legerősebb kiképzési rendszerét és rugalmas vagy kötött munkarendet ígér a cég.

A légitársaság leendő pilóták és légiutas-kísérők jelentkezését is várja

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air egyaránt várja tapasztalt kapitányok és első tisztek, valamint repülési tapasztalattal nem rendelkezők jelentkezését is, utóbbiak a Wizz Air Pilot Academy Programnak köszönhetően lehetőséget kapnak a kereskedelmi pilótaengedély megszerzésére.

A pilóták mellett a Wizz Air mind a 43 bázisa várja légiutas-kísérők jelentkezését is.

A közleményben kiemelték, hogy az újonnan csatlakozó munkatársak kiemelten izgalmas időszakban érkeznek a Wizz Air csapatába: a folyamatos növekedésnek köszönhetően csak az elmúlt egy évben több mint 300 új járatot és 18 új bázist nyitott a légitársaság.