25 éves az UIA légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2017. november 27. 15:57

1992. novemberében indította el első járatát Kijev és London között az Ukraine Internatinal Airlines (UIA). Jövőre már Torontóba és Delhibe is repülnek.

A légitársaság, amely Ukrajna és Nyugat-Európa közötti járatok üzemeltetésével kezdte meg működését, ma már kiterjedt hálózattal rendelkezik Európában, Ázsiában, Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten. A légitársaság gépei 38 országba repülnek, hetente több mint 1100 bel- és külföldi járatot üzemeltetnek 40 repülőgéppel.

Az UIA 2017-ben 4 Boeing 737-800-as típusú repülőgépet vett át, ezekkel számos nyugat-európai útvonalon sűrítette járatait és új úti célokat is elkezdett kiszolgálni.

Az év során a fapados modell egyes elemeit is alkalmazni kezdte. Az év első 11 hónapja során a légitársaság 6,5 millió utast szállított.

2018-ban új járatot indítanak Torontóba, Delhibe és több kínai nagyvárosba.

A következő öt év során folytatódik a flotta megújítása, ennek keretében a légitársaság üzembe állítja az új szélestörzsű Boeing 777-es repülőgépét. Azt tervezik, hogy pár éven belül járatot indítanak Hongkongba, Szingapúrba és más fontos ázsiai nagyvárosokba.