A FlixBushoz csatlakozik a török Kamil Koç

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 23. 11:48

A FlixBus és az Actera Group magántőke-befektetési vállalat megegyezett arról, hogy a Kamil Koç, Törökország legnagyobb múltra visszatekintő távolsági buszszolgáltatója csatlakozik a FlixBus hálózatához.

A Kamil Koç 61 várost szolgál ki Törökország-szerte, a cég 2018-ban 20 millió utast szállított.

A Kamil Koç 61 várost szolgál ki Törökország-szerte

Fotó: FlixBus

A megegyezés az illetékes hatóságok jóváhagyása után, várhatóan a következő hetekben lép életbe.

A vállalat kínálata fokozatosan válik majd a FlixBus kiterjedt hálózatának részévé, ami jelenleg 350 000 napi kapcsolatot biztosít 2000 célállomás között 28 európai országban, illetve az USA-ban.

- Azon fogunk dolgozni, hogy tovább szélesítsük a már meglévő hálózatot és egyre inkább adatvezérelt eszközeink és algoritmusaink révén optimalizáljuk a menetrendeket a keresletnek megfelelően, ezzel is javítva a felhasználói élményt  – mondta a megállapodás kapcsán Jochen Engert, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója.

A dinamikusan növekvő FlixBus piacvezetővé vált számos európai országban, így például Németországban, Olaszországban, Franciaországban, a Benelux államokban és Lengyelországban, több mint 10.000 munkahelyet teremtve az iparágban. Csak 2018-ban 45 millió utast szállított a vállalat Európában és az USA-ban.