A kibertámadás ellenére sem áll le a BKK online értékesítési rendszere

Forrás: turizmus.com

 2017. július 18. 13:55

Rendszerszintű kibertámadásoknak volt kitéve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online jegy- és bérletvásárlási rendszere múlt heti elindítása után, a rendszert sokkal biztonságosabbá tették, és nincs ok a leállítására - olvasható közleményükben.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a rendszer operatív működtetéséért felelős T-Systems Magyarország Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy rendszerszintű volt az a támadássorozat, amely az első két-három napon érte az online értékesítési rendszert. A társaság egy ügyben büntetőfeljelentés tett.

A rendszer továbbra is biztonságosnak tekinthető, a városvezetést a BKK és a T-Systems arról tájékoztatta, hogy a „rendszer leállításának nincsen oka” – s bár a rendszer elindulása óta több mint hatszáz támadást regisztráltak –, továbbra is biztonságban vannak a felhasználók adatai.

Szeneczey Balázs közölte, az elmúlt napokban mintegy ötezer felhasználó regisztrált a webes oldalon, és mintegy nyolcszázan vásároltak az online rendszeren keresztül.

Szeptemberben hasonló felülettel, de egy továbbfejlesztett szoftverrel működik majd a rendszer

 

A főpolgármester-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az online értékesítési rendszer és az elektronikus jegyrendszer két külön projekt, amelyek egymással összeillenek, de párhuzamosan futnak. Az elektronikus jegyrendszert 2018 vége felé vezetik be.