A vizes VB és a turistacsoportok

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2016. július 28. 15:10

A 2017. évi vizes Vb építési munkái, illetve az elkerülhetetlen forgalomkorlátozások ellenére a dunai hajós programokat bonyolító vállalkozásokra is figyel a beruházásért felelős Enviroduna Kft. – jelezte a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Bittó Zoltán projekt kontrollvezető.

Az Enviroduna Kft.-t, mint illetékes információforrást a Fővárosi Önkormányzat jelölte meg, ahogyan arról beszámoltunk korábban megjelent anyagunkban .

„A 'Margitsziget csatornázása és kapcsolódó munkák' projekt, a most elindult beruházás részét képezi a Dráva utca felújítása, a Pesti alsó rakpart Dráva utcai felhajtójának átépítése, valamint az ezzel párhuzamosan végzett csatornázási munkák....A  'Pesti alsó rakpart közterületi megújítása' projekt a Dráva utca és az Árpád híd között gyalogos- és kerékpárút kialakításával nyár végén kezdődik." – áll, többek között a levélben, amelyben együttműködési szándékát is kifejezi a társaság: „A járműforgalom és a buszközlekedés időszakos korlátozásának, módosításának tervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk a turistabuszok közlekedésének megfelelő biztosítására is."

A helyszínt ismerők  érthetik azt a problémát, hogy a Dráva utcai lehajtótól (a Helia szállodánál) a Margit hídig északról déli irányban egyirányúsított alsó rakparttal buszos szempontból az a legnagyobb gond, hogy fordított irányban a felső rakparton kell haladni, viszont ott nem férnek át a híd alatt a magasabb buszok. S ez sújtja nem csak a Margit hídtól északra dokkoló, az esti, vacsorázós programokat bonyolító hajókat, hanem a Margit hídtól délre kikötött szállodahajókat is, ugyanis azoknak a transzfer buszai sem férnek át ugyanott, tehát nem tudnak felmenni a Dráva utcai buszfordulóhoz.

Az Enviroduna szöveges és térképes magyarázatot is küldött:

„A .... max. 3,5 méter magas buszok útvonala a következő: a Kossuth tér felől az alsó rakpart – Jászai Mari tér déli felhajtó – Újpesti rakpart – Bessenyei utca – Kárpát utca – Révész utca – (Népfürdő utca – A Szerk) -  alsó rakpart hurokban tudnak haladni. A Dráva utca a Kárpát utca felől érhető el.

 

A 3,5-3,8 méter magas buszok déli irányból nem tudnak áthaladni a Jászai Mari térnél a Margit híd alatt. Ezért  az alsó rakpartot a belváros felől a Váci út – Dráva utca – Kárpát utca – Révész utca – Népfürdő utca útvonalon érhetik el. A Kossuth tér felé (az alsó rakparton – A Szerk) áthaladhatnak a Margit híd alatt.

A 3,8 méternél magasabb buszok eddig sem tudtak áthaladni a Jászai Mari térnél a Margit híd alatt. Ezért  az alsó rakpartot a belváros felől a Váci út – Dráva utca – Kárpát utca – Révész utca (Népfürdő utca) útvonalon érhetik el. A Margit híd alatt azonban nem haladhatnak át, ezért a belvárost a Jászai Mari tér északi rámpa – Újpesti rakpart – Bessenyei utca – Kárpát utca – Dráva utca – Váci út útvonalon érhetik el.

Reményeink szerint a Jászai Mari téri rámpa forgalmi rendjének megváltozása újabb visszafordulási lehetőséget biztosítva minden méretű turistabusz és üzemeltetője számára előnyös." – fogalmaz a levél.

Az Enviroduna tájékoztatójából megtudhattuk azt is, hogy „a 'Pesti alsó rakpart közterületi megújítása' projekt, a nyári turisztikai szezont követően, ősszel további forgalomkorlátozásokat tesz szükségessé a rakparton, amely korlátozásokról a szakmai szervezetekkel még több körben egyeztetünk."

Végezetül, az érintettek türelmét kérve, úgy fogalmaz a levélíró, hogy a „ beruházót képviselő projektmenedzser Társaság nevében remélem, a projektek, a beruházások megvalósulása és ezzel együtt a tisztább Duna, élhetőbb, használhatóbb rakpart, kikötői helyek kárpótolni fogják a „hajós programokat bonyolító hajótársaságok" és az utazási irodák vendégeit is."

A térképen kékkel szerepel a kétéltű RiverRide útvonala is, amelyre azért nem térünk ki, mert az üzemeltetőknek semmilyen nehézséget nem jelent az új forgalmi rend.