A Wizz Air Hungary az első légitársaság európai üzembentartási engedéllyel

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 03. 21:10

A Wizz Air Hungary bejelentette, hogy 2020. augusztus 1-jétől a légitársaság üzembentartási engedélyezési hatósága az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (European Union Aviation Safety Agency – EASA).

Magyarország továbbra is a Wizz Air Hungary üzemelésének felügyeletét ellátó tagállam marad.

A cég közleménye szerint ez a szabályozói változás támogatja a Wizz Air Group multinacionális terjeszkedését, amely 126 tagú, a legmodernebb Airbus A320 típuscsaládból származó repülőgépből álló flottájával 46 ország több mint 160 városa között biztosít összeköttetést. Az EASA felügyelete megteremti a légitársaság számára a magasabb fokú kooperáció lehetőségét a nemzeti polgári légiközlekedési hatóságokkal, a légitársaság jelenlegi és jövőbeni piacain.

A Wizz Air Hungary repülőgépei továbbra is magyar lajstrom alatt repülnek, valamint a légitársaság működési és útvonalengedélye továbbra is a Magyar Polgári Légiközlekedési Hatóság hatáskörében marad.

A szabályozói változás támogatja a Wizz Air Group multinacionális terjeszkedését

Fotó: Wizz Air

Váradi József, a Wizz Air Group vezérigazgatója rámutat: a Wizz Air Hungary az első légitársaság, amelynek légijármű üzembentartási engedélyét az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség adja ki.

Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója szerint az európai üzembentartási engedélyt a Wizz Airhez hasonló, az EASA tagországaiban több bázist üzemeltető légitársaságoknak találták ki.