Santander és Budapest között indít közvetlen járatot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. január 23. 15:28

Június 2-tól közvetlen járat indul Budapestről Santanderbe, így az Ibériai-félsziget északi része is megnyílik a magyar utazók számára. A Wizz Air járata a nyári szezonban hetente kétszer közlekedik.

Santander Kantábria fővárosa: a vadregényes tartomány több mint 6500 barlanggal, gyönyörű szurdokvölgyekkel a természet szerelmesei számára is elsőrangú célpont. Több nemzeti park várja a látogatókat, közülük az azonos nevű hegyről elnevezett Picos de Europa, és a szép tájban középkori épületek bújnak meg.

Santander kiváló kiindulási pont a Kantábriával szomszédos észak-spanyol tartományok, Baszkföld és Asztúria felfedezéséhez is. Ez a régió Európa egyik gasztronómiai fellegvárának számít, ahol a tengerek gyümölcsei a hegyvidék kínálatával találkoznak a tányérokon. Baszkföld kulináris paradicsom: a kétmilliós tartományban 40 Michelin-csillagos étterem működik.

Santander partjai

Fotó: Pixabay

Budapestről immár nyolc spanyol város érhető el a Wizz Air hálózatában: Santander mellett Madridba, Barcelonába, Castellónba, Alicantéba, Malagára, Ibizára és Palma de Mallorcára lehet repülni a magyar fővárosból.

Santander a hatodik a Wizz Air 2020-ra bejelentett új budapesti úti céljai sorában: márciustól Párizsba, júniustól Brüsszel fő repterére, az ukrajnai Harkovba és Lvivbe, novembertől Zaporizssjába indulnak járatok.