A Wizz Air moszkvai járata bővíti a választékot

 2013. július 25. 10:20

A Budapest Airport üdvözli, hogy a Wizz Air magyar légitársaság 2013. szeptember 23. hétfőtől megkezdi rendszeres repüléseit Moszkva Vnukovó repülőterére.

Az új Wizz Air járat és az új moszkvai repülőtér (az Aeroflot Moszkva Seremetyevó repülőterére kínál járatokat) bővíti a választékot a budapesti utasok számára és egyúttal egy sor orosz belföldi és közép-ázsiai desztinációra kínál átszállási lehetőséget.

A Wizz Air első járata Moszkva Vnukovó repülőterére 2013. szeptember 23-án, hétfőn indul a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A Wizz Air jól ismert lila-pink festésű Airbus A320-asai 11:05-kor szállnak fel és moszkvai időszámítás szerint 15:30-kor érkeznek – a Wizz jelenlegi menetrendje szerint. Így akár az üzletemberek számára is lehetővé válik, hogy még az érkezés napjára beiktassanak egy késő délutáni megbeszélést az orosz fővárosban. A Wizz Air heti öt alkalommal repül Moszkvába: hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap. A moszkvai Wizz Air járat 16:05-kor száll fel Vnukovóról és 16:40-re érkezik Budapestre (a két főváros közötti kétórás időeltolódás miatt).

Ezzel másfél év alatt a Wizz Airnek sikerült megszereznie a repülési jogokat négy fontos, nem-EUs desztinációra (Kijev, Tel Aviv, Isztambul és Moszkva), ahová korábban a Malév repült és amelyek becslések szerint évente mintegy 200 000 utast jelentenek Budapest és a magyar idegenforgalom számára. Egyes útvonalakon, ahol a Malév-csőd nyomán csak egy légitársaság repült, emiatt előfordulhatott, hogy a jegyek 30-50 %-kal drágultak – desztinációtól és osztálytól függően. Így fordulhatott elő olyan anomália, hogy Budapestről drágább volt Moszkvába repülni, mint Bécsből. A Wizz Air új moszkvai járatára akár 10 999 forint áron is lehet egyirányú jegyet vásárolni.

„Biztos vagyok abban, hogy nagyon nagy piaci igény van a Wizz Air moszkvai járatra és a Budapest Airport nevében sok sikert kívánok légitársasági partnerünknek” – jelentette ki Patrick Bohl, a Budapest Airport járat- és üzletfejlesztési vezetője. Hozzátette: „az új Wizz Air járat és az új moszkvai repülőtér kiváló utazási célpont lesz - ráadásul igen versenyképes áron.”

A Wizz Air új célállomása, a vnukovói repülőtér 28 kilométernyire délnyugatra fekszik Moszkva belvárosától. Vnukovóról a vadonatúj gyorsvasút 35 perc alatt szállítja az utasokat Moszkva belvárosának Kijevi Pályaudvarára. A Vnukovó Nemzetközi Repülőtér tavaly 9 millió 460 ezer utast fogadott és indított és egy sor jelentős orosz légitársaság bázisaként is szolgál.