A Wizz Air volt a legpontatlanabb az Egyesült Királyságban

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 06. 14:48

Az Independent cikke szerint a Wizz Air járatai késtek tavaly a legtöbbet az Egyesült Királyságból közlekedő gépek közül.

A légitársaság gépei 2017-ben ugyanis átlagosan 23 percet késtek a Civil Aviation Authority adatai szerint, őt a Norwegian Air Shuttle, a Vueling Airlines, a Thomas Cook Airlines és a BMI Regional követte. A legpontosabb a Scandinavian Airlines volt, mindössze 7 perces átlagos késéssel, majd az Aer Lingus, az Air France, az Alitalia és a Delta Airlines következik. Az átlagos késés egyébként 15 perc volt.

A Wizz Air szóvivője szerint „a késésekben számos, az Egyesült Királyságra jellemző tényező – például a légtér zsúfoltsága és a slotok korlátozásai – játszottak szerepet, így a légitársaság pontossága ebben a térségben elmarad a hálózat többi részétől. A csúszásokban a kimondottan kemény téli időjárás is közrejátszott, de a légitársaság már tett lépéseket a pontosság növelése érdekében – ilyen például 8 repülőgép telepítése az itteni bázisokra.” A Norwegian sajtószóvivője szerint az Európa-szerte zajló sztrájkok nehezítették a menetrend betartását.

A Wizz Air gépek átlagosan 22 percet késtek

Fotó: The Guardian

A jelentés összesen 44, olyan légitársaság adatait elemzi, amelyek legalább kétezer járatot indítottak az egyesült királyságbeli repülőterekről. A felmérésben – a törölt járatok kivételével - minden egyes gép érkezését figyelembe vették.

Az eredeti cikk itt olvasható: https://www.theguardian.com/business/2018/aug/06/wizz-air-was-least-punctual-airline-flying-from-uk-last-year