Aba-Greenway – "Zöld élmény"

Forrás: turizmus.com

 2021. október 28. 11:30

Hidasnémeti, Perény, Kenyhec, Abaújvár, Telkibánya határon átnyúló zöldút megvalósítása.

Az Aba-Greenway három magyarországi települést, Hidasnémetit, Abaújvárt és Telkibányát köti össze. A nyomvonal két szlovák településen – Perín-Chym és Kechnec – is keresztülhalad. A kerékpárút nyomvonala 26 km.

A vidéki nagyváros közlekedésfejlesztési tervében célként fogalmazódik meg a kerékpáros útvonalhálózat vagy a kerékpáros turizmus fejlesztése.

Ennek az új kerékpárútnak is az a célja, hogy a térség turisztikai adottságait összekapcsolja, ezáltal az érintett települések, valamint azok közvetlen és távolabbi környezete az országos turisztikai és túratérképeken is vonzóbb desztinációvá váljon.


Nagyításhoz kattintson a képre!

Az elkészült új kerékpáros útvonal a jövőben lehetőséget ad közös kommunikációra is, amivel a települések egymás vendéglátását és egyéb turisztikai szolgáltatásait is erősítik. A zöld úttal az érintett települések kulturális és természeti értékei közösen tudnak majd megjelenni.

Ugyanakkor ez a fejlesztés lehetőséget biztosít a helyi lakosoknak a települések közötti, mindennapos kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tételére is.

A projekt vezető partnere a Hidasnémeti Önkormányzat.

A projekt az Európai Unió 1 682 686,89 eurós támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

(X)