Air India rendezvény 70 budapesti beutaztatóval

Forrás: turizmus.com

 2016. március 20. 19:44

Bécs után Budapesten is bemutatkozott az Air India, a március 18-i nagyszabású rendezvényen új járat indulását is bejelentették Bécs és Delhi között, a járat április 6-tól hetente háromszor közlekedik.

Az Intercontinental Budapestben megtartott eseményen India budapesti nagykövete, Rahul Chhabra hangsúlyozta, hogy 2015-ben olyan mértékű növekedést mértek az Indiából érkező vendégek számában, hogy ezzel India a második legdinamikusabban növekvő küldő piacunkká vált. A magyarok kiutazását a tavaly augusztus 15-én bevezetett elektronikus turista vízum egyszerűsíti. A két ország közötti kapcsolatot cserediák kapcsolatok erősítik, emellett hazánkban több mint 200 indiai jóga és tánciskola működik, június 18-19-e között pedig három vidéki városban zajlik az indiai tánc, jóga és zenei fesztivál. Az országra a 7,3 százalékos GDP növekedés miatt is megéri odafigyelni.

Pap Mária, a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ turisztikai divízióvezetője arról számolt be, hogy április és június között egy újabb bollywood-i produkciót forgatnak hazánkban, együttműködésben a Robinville nevű indiai Touroperatorral, a produkciónak sok vendégéjszakát köszönhet majd a főváros.

 

Az új járat indulását Pankaj Srivastava, az Air India kereskedelmi igazgatója jelentette be: a Bécs-Delhi közötti járat április 6-tól heti három alkalommal (szerdán, pénteken és vasárnap) repül, kedvező tapasztalatok alapján a későbbiekben tovább növelhetik a gyakoriságot. A légitársaság egyébként Indiában 66, nemzetközi viszonylatban 34 desztinációt repül a gépparkját alkotó 135 repülőgéppel, naponta 380 járatuk közlekedik, mottójuk: :"do believe in non stops". A járat kedvező menetrenddel közlekedik, 18.30-kor landol Bécsben, így az utasok még elérik az Austrian Airlines napi utolsó járatait a többi európai desztinációba. A légitársaság az útvonalon Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépeket üzemeltet.

 

Az Air India a bécsi irodából látja el magyarországi tevékenységét is, új irodájuk megnyitása március végére várható.