Április 8-ig felfüggesztette szöuli járatát a LOT

Forrás: MTI

 2020. március 04. 18:28

Április 8-ig felfüggesztette a Budapest és Szöul között közlekedő járatát a LOT Polish Airlines - közölte szerdán a Budapest Airport a Facebook-oldalán.

A lengyel légitársaság tavaly szeptemberben indította el első járatát a Szöul melletti Incshon repülőterére, és a Boeing 787 Dreamlinerek az első járattól kezdve átlagon felüli töltöttséggel üzemeltek.

A dél-koreai kormány hétfőn hirdetett "háborút" a koronavírus ellen, az országban a baltimore-i John Hopkins Egyetem adatai szerint 5600 fertőzést és 28 halálesetet regisztráltak.

Április 8-ig nem repül Szöulba Budapestről

Fotó: LOT

A LOT szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményáben egyéb változásokról is beszámolt. A Varsó-Peking járat felfüggesztését meghosszabbította április 25-ig, a Varsó-Milánó járatokat pedig napont kétszer indítja el. A légitársaság szoros kapcsolatban áll az egészségügyi hatóságok képviselőivel, valamint a többi légitársasággal, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosítsa utasainak és alkalmazottainak.

A koronavírus-járvány miatt jelentősen visszaesett a kereslet a légi járatok iránt, emiatt a Lufthansa, a British Airways, az Easyjet, a Ryanair is jelentősen csökkentette járatai számát. A Lufthansa 770 gépes flottájából 110 gépet már kényszerpihenőre küldött.