Peking új repterére indított járatot a LOT Varsóból

Forrás: turizmus.com

 2020. január 16. 12:41

Január 15-én elindult Peking vadonatúj, hipermodern Daxing (PKX) repülőterére a LOT lengyel légitársaság első járata Varsóból.

A LOT repülőgépe a közel 7000 kilométeres utat kevesebb mint 9 óra alatt teszi meg.

A lengyel légitársaság kilencedik ázsiai úti céljába hetente négyszer közlekednek a járatok. Mivel a LOT továbbra is üzemelteti járatait Varsóból Peking „régi" repterére (Beijing Capital Airport – PEK), így a lengyel fővárosból a hét minden napján lesz közvetlen kapcsolat Pekingbe.

A LOT Boeing 787 Dreamliner típusú gépekkel repüli Pekinget

Fotó: LOT / Sebastian Fusnik

Az új pekingi járat menetrendjét úgy állították össze, hogy az átszálló utasok rövid idő, akár egy órán belül tovább tudjanak onnan utazni nyugat-, illetve kelet-európai úti céljaik felé.

A LOT egyébként 2012 óta repül már Pekingbe, az új járat nyitását az tette lehetővé, hogy az új pekingi repülőtéren kapott résidőket a légitársaság. A pekingi járat foglaltsága a nyári időszakban 90 százalékos volt, de éves átlagban is elérte a 86%-ot – hangsúlyozta Rafal Miczarski, a LOT vezérigazgatója.

A pekingi Daxing Nemzetközi Repülőtér a világ egyik legmodernebb légi kikötője. Különlegességét nem csupán egyedi, hatágú tengeri csillagra emlékeztető formája adja, hanem az is, hogy szakértők szerint a világ egyik legkényelmesebb átszállási lehetőségét nyújtja az utazók számára.

A Daxing Airport épülete egy hatágú csillagra emlékeztet

Fotó: daxing-pkx-airport.com

A reptéren, amely rekordidő, 5 év alatt készült el több mint 11 milliárd dolláros beruházással, négy kifutópálya található, éves kapacitása 72 millió utas és 20 millió tonna teheráru.

A LOT pekingi járatának fedélzetén kínaiul beszélő személyzet, ázsiai fogások és kínai feliratos filmek várják az utasokat.