Az angol font gyengülése még vonzóbbá teszi Londont

Forrás: turizmus.com

 2017. július 20. 13:19

Csodát tesz a gyenge font a Londonba irányuló nemzetközi légi közlekedéssel, a foglalások az elkövetkező hónapokra 14 százalékkal nagyobb forgalmat jeleznek, mint egy éve, a Forward Keys felmérése szerint.

A Forward Keys naponta 16 millió foglalást elemezve próbál turisztikai trendeket felállítani. Vizsgálatai alapján a Londonba látogató külföldi turisták valutája jelenleg átlagosan 9 százalékkal ér többet az angol fontnál, ami láthatóan elhallgattatja a terrortámadások miatti aggodalmakat – írja az eTurboNews.com.

A repülőjegy-foglalások az elkövetkező hónapokra 14 százalékkal nagyobb nemzetközi forgalmat jeleznek, mint tavaly július elején. Az amerikai érkezések száma 21, a csendes-óceániaké 14 százalékkal lesz magasabb idén július 1. és október 31. között. Csak a közel-keleti légi forgalomban van 20 százalékos csökkenés, aminek az olajár esése és az idén erre az időszakra eső Ramadán az oka.

Kilátás a London Eye óriáskerékről

Fotó: londoneye.com

Európában Londonnak van a legnagyobb (12 százalékos) részesedése a távoli piacokról érkező foglalási forgalomból 2017. július és október között. Párizs 9, Róma 7 százalékos részesedést mondhat magáénak. Brazíliából, Oroszországból, Indiából és Kínából mind kétszámjegyű a növekedés, és ezen országok állampolgárai, az indiaiak kivételével, sokkal nagyobb érdeklődést mutatnak London, mint Európa más tájai iránt.