Az MKIK üdvözli a bruttó árazást

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 10. 13:42

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) üdvözli és támogatja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének azon szándékát, hogy az utazásszervezők 2020-tól egységesen térjenek át a bruttó árazásra.

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a Magyar Utazási Irodák Szövetsége arra kéri tagirodáit, már a 2020-as katalógusaikban érvényesítsék a bruttó árazást.

Az MKIK meggyőződése, hogy az eddig döntően marketingcélokat szolgáló „kezdőárak” és sok-sok különböző, legtöbbször az utazáshoz szervesen kapcsolódó és nem választható felárak alkalmazásának kora lejárt.

Már a magyar utazók is kellően tájékozottak és tudják, hogy milyen szolgáltatások mennyibe kerülnek külföldön, és nincs szükségük ilyen "beetetésre" – fogalmaz a kamara közleménye.

Számos európai országban teljes árral hirdetik meg az utazásokat

Fotó: pixabay

Számos európai ország példája mutatja, hogy az utas egy árat fizet, és semmilyen „felárral” nem szembesül utazása kapcsán, ami jelentősen befolyásolja a magyar utazók döntését az utazási irodák megválasztásában, s nem csak a nyugati határszélen – olvasható az MKIK szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában.

Tekintve, hogy a hazai üzleti kultúra még nem érett meg ennek önkéntes alapú alkalmazására, a Kamara a tisztességes vállalkozások érdekében és az utasok védelmében kéri és javasolja a bruttó árazás jogszabályi úton történő előírását 2020-tól – nyilatkozta Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke.