Az UP Hotelben és Dubajban az 1000 úttal

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2021. november 05. 19:31

Az 1000 út iroda a kényszerű és hosszú, Covid okozta leállások után idejét látta annak, hogy személyes találkozóra hívja össze partnereit.

A november 4-i rendezvény egyik apropója Dubaj mint kiemelt desztináció – megspékelve a lenyűgöző expóval –, a másik pedig a szeptemberben nyílt, s az iroda cégcsoportjába tartozó UP Hotel Budapest bemutatása volt.

Kovács Krisztina, a Dubaji Turisztikai Hivatal magyarországi képviselője

Fotó: turizmus.com/Vajk Brigitta

A rendezvény egyik előadója, Kovács Krisztina, a Dubaji Turisztikai Hivatal magyarországi képviselője prezentációja elején kiemelte, hogy Dubaj eléggé megosztó desztináció, amit vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon nem. Azonban felsorakoztatta azokat az érveket, értékeket, különlegességeket és legeket, amelyek igazolták, hogy Dubaj több mint csillogás és luxus, ráadásul minden korosztálynak kínál maradandó élményeket.

A repülőút Budapestről mindössze 5 és fél óra, s az utazó egy teljesen más és különösen egzotikus világba csöppen, ahol az év 360 napjában számíthatunk napsütésre.

Dubaj jelenleg a világ 4. leglátogatottabb desztinációja, de ennyivel nem éri be, az első kíván lenni, és ennek elérése érdekében az attrakciók és a legek sokaságát vonultatja fel.

Ráadásul Dubaj biztonságos desztináció is – a 12. legbiztonságosabb város a világon –, ahol jelenleg több mint 70%-os az átoltottság, és mindenféle oltást elfogadnak.

Az ikonikus látnivalókon – Dubai Frame, Burdzs Kalifa – kívül rengeteg újdonság is van, az egyik ilyen a nemrégiben átadott Ain Dubai óriáskereke, amelybe a London Eye kétszer is beleférne, vagy a szintén újdonság Madame Tussaud múzeum.

Hamarosan új múzeumot is átadnak, a város kereskedelmi részében nyílik meg a Jövő múzeumának (Museum of Future) igen látványos, extravagáns épülete. És hamarosan egy csodálatos uszoda, jobban mondva a világ első és legmagasabb végtelen medencéje (Aura Skypool) is megnyílik a Nakheel Pálma-torony 50. emeletén.

A város gasztronómiai kínálata is magáért beszél, hiszen több mint 6 ezer étteremben lehet megismerkedni a világ szinte minden konyhájával, az ázsiaitól a mediterránig.

A gyermekkel utazókra külön is fókuszálnak, számos tematikus park – Motiongate, Legoland, Aquaventure, Bollywood stb. – kínál egész napos felejthetetlen kikapcsolódást.

Sivatagi ország lévén kihagyhatatlanok a dzsipes szafarik, de Dubaj a kristálytiszta és égszínkék tengervizéről és meseszép homokos partjairól is híres, ezeket is érdemes kipróbálni.

Kovács Krisztina beszélt a továbbiakban az idei év nagy durranásáról, a jövő márciusig tartó expóról, amit szintén nagyon ajánl a látogatóknak, hiszen a EXPO 2020 DUBAI is a város kuriózumai és legjei közé tartozik, ráadásul megismételhetetlen.

Szép Andrea, a flydubai képviselője

Fotó: turizmus.com/Vajk Brigitta

Szép Andrea, a flydubai képviselője beszámolt arról, hogy szeptember 30-a óta heti 4 járat közlekedik hazánk és Dubaj között, a légitársaság 54 gépes flottájából a Budapest–Dubaj útvonalat Boeing 737 Max 8-asok repülik.

Sokak fejében low cost légitársaságként lett dedikálva a flydubai, azonban sokkal inkább hibrid légitársaság, hiszen több ízben is elnyerte a „Best Low-Cost Airline serving the Middle East” díjat, melyet főként az üzleti utazók szavazatai alapján ítélnek oda – nyomatékosította a szakember. A business osztályok kényelmét 10 darab ággyá alakítható flatbed ülés biztosítja, s mivel a gép általában esti órákban indul, ezért nagyon kényelmesen lehet eltölteni a fedélzeten az 5 és fél órát.

Mint elmondta a légitársaság gőzerővel indítja új desztinációit, a Maldív-szigetekhez kiváló csatlakozást nyújtanak, és mostantól Zanzibár is a menetrendjükben szerepel. Szeptemberben Budapesten kívül több európai városban is – Helsinki, Varsó, Zágráb, Ljubljana stb. – elindultak. Jelenleg 35 desztinációba repülnek járataik. A turista osztály 156 főre lett konfigurálva, rendkívül kényelmes ülésekkel és manuálisan állítható fejtámlákkal, valamint érintőképernyővel, ami az ülésbe  vannak beszerelve.

Gorszkij Jaroszlav, az 1000 út irodavezetője

Fotó: turizmus.com/Vajk Brigitta

Gorszkij Jaroszlav, az 1000 út irodavezetője beszélt az év hátralévő 2 hónapjának ajánlatairól, valamint a jövő évi kínálatukról.

A Dubaji Világkiállítás kapcsán összeállított 7 éjszakás útjaikat 4-5 csillagos szállodai elhelyezéssel, svédasztalos reggelivel, egynapos ajándék expóbelépővel és szintén ajándék Frame-belépővel kínálják november 17. és április 20. között.

Hatéjszakás dubaji csoportos útjaikat Cookyval, az ismert francia származású magyar műsorvezető kíséretében ajánlják utasaiknak, akik az út során ellátogatnak a Burdzs Kalifába, sivatagi szafarin vesznek részt és a tradicionális, valamint a modern Dubaj, továbbá Abu Dhabi és Sardzsa megtekintése mellett az expóra is ellátogatnak.

Az iroda novemberi és decemberi körutazási között megtaláljuk a Kolumbia-Ecuador, a Namíbia-Botswana-Zimbabwe, a Tanzánia-Zanzibár és az Ománi Szultánság körutakat.

Januári-februári kínálatukban ott van Chile és Argentína, Uganda, Indonézia, Mexikó, Jakutföld, Kuba és a fekete fáraók sivatagi birodalma, Szudán.

A szállodába vagány közösségi tere. A felújítás során megőrizték a régi, megszokott térfalakat

Fotó: turizmus.com/Vajk Brigitta

Az előadások után Hupuczi Renáta, az Up Hotel Budapest igazgatója vezette körbe a rendezvény résztvevőit a szeptemberben nyílt hotelben, amely a Hunyadi tér egyik új büszkesége.

A szálloda olyan okoseszközökkel és megoldásokkal várja a vendégeket, amelyek jelentősen megkönnyítik és lerövidítik a jól ismert szállodai procedúrákat, mint például a ki- és becsekkolás. Az okoseszközöket a szobákban is használhatják a vendégek.

Az egykor nyomdaként funkcionáló és komoly ipartörténeti értékkel bíró ingatlan felújításakor fontosnak tartották az épület megtartását, kiemelt figyelemmel a különleges vasbeton szerkezetekre.

A felújított és bővített új szállodaépület megőrizte a régi, megszokott térfalakat, ugyanakkor a lakóterülethez már nem illeszkedő ipari megjelenést modernizálta.

Jelenleg négy emeleten működik az épület 2 kisebb konferenciateremmel, tavasszal viszont megnyitják az 5. és a 6. emeleteket is, valamint egy nagyobb, 80 fős rendezvénytermet.

A hotelben wellnessrészleg is található kellemes napozóterasszal, továbbá fitneszterem is szolgálja a vendégek kényelmét.