Bemutatkozott az Uebler kerékpárszállítója

Forrás: turizmus.com

 2014. május 25. 14:54

A hazai kerékpáros közlekedés és turizmus térhódítását mostantól a német Uebler prémium kerékpárszállítója is segíti. A május 23-án bemutatott termék a legextrémebb időjárási körülmények között is jól vizsgázott.

Egy 2013-as felmérés szerint Németországban minden háztartásra 2,4 kerékpár jut, s a németek 9 százaléka naponta, 15 százaléka sportolási célokra használja bringáját. Magyarország ugyan még nem tart itt, de az EuroVelo (Európai Kerékpártút Hálózat) tagjaként és az elmúlt évek kerékpárút-fejlesztéseinek nyomán egyre erősödik a kerékpáros közlekedés és turizmus. A kerékpárkultúra fejlődésével bizonyára a kétkerekűek kulturált, biztonságos szállításának igénye is teret hódít hazánkban – mondta el a termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón Dévai Gábor, a vonóhorogra szerelhető Uebler kerékpárszállítót idehaza kizárólagosan forgalmazó Profcar Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója.

 

A Magyarországon egyedülálló termék „viselkedését" a Magyar Autóklub pályáján élesben tesztelték, a szállító autó üzemanyag-fogyasztására és úttartására fókuszálva. A felmérés szerint a vonóhorogra erősíthető Uebler bicikliszállítóval az autó fogyasztása száz kilométeren mindössze 0,5 literrel emelkedett, szemben a tetőre szerelhető kerékpárszállítókkal mért 2-2,5 literes többletfogyasztással. Ráadásul az Ueblerrel felszerelt autó extrém útviszonyok mellett is stabil maradt.

Dévai Dóra értékesítési vezető a bicikliszállító használatának egyszerűségét demonstrálandó, egy közepes méretű táskából kicsomagolva kevesebb, mint két perc alatt „útra kész" állapotba helyezte bringával együtt. A tároló kis önsúlyának (13–17 kg) is köszönhetően könnyedén, akár egy mozdulattal rögzíthető a vonóhoroghoz. Az eszköz 2-4 bicikli szállítására alkalmas, s mivel a kerékpárszállítót külön és a bicikliket egyenként is le lehet zárni, a biztonság is rendkívül magas fokú.

 

A Németországban 40 százalékos piaci részesedéssel rendelkező márka jövőre lesz 50 éves. Az anyacég tevékenységének fókuszában áll az innováció – minden egyes termék piaci bevezetését legalább hat hónapos fejlesztés előzi meg. A kerékpárszállítók fejlesztésénél a legfontosabb szempont az eszköz súlyának csökkentése úgy, hogy annak terhelhetősége nő.