Berlinből is repül New Yorkba és Los Angelesbe a Norse Atlantic Airways

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 17. 20:30

New Yorkba indított járatott a berlini Willy Brandt nemzetközi repülőtérről a Norse Atlantic Airways szerdán. Ezt a Los Angeles-i járat követi pénteken, majd a Fort Lauderdale-i decemberben.

A berlini Willy Brandt repülőteret mindig kritizálják, hogy kevés tengerentúli járata van, különösen az USA-ba. Most egy csapásra három amerikai úti céllal bővül a kínálat a Norse Atlantic Airways jóvoltából – írja az aero.de.

A norvég diszkont-légitársaság első Berlin–New York, JFK járata szerda este szállt fel a repülőtérről. Ezt követi pénteken a Los Angeles-i járat elindulása, december 7-től pedig a floridai Fort Lauderdale-be is indítanak heti három járatot.

Bjørn Tore Larsen, a Norse Atlantic Airways alapító-vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy „Berlin lesz az új otthonuk”. A három járattal a Norse tengerentúli kínálata lesz a legnagyobb a repülőtéren, ezzel főleg a United Airlinesnak állítva konkurenciát. Az amerikai légitársaság ugyanis március óta szintén innen repül New York Newark repülőterére.

A Norse Atlantic Airways két amerikai járatot is elindít Berlinből ezen a héten

Fotó: Norse Atlantic Airways

A tavaly alapított, oslói székhelyű Norse-nak jelenleg 15 saját Boeing 787 Dreamliner repülőgépe van. Larsen azt nyilatkozta, légitársaságot alapítani ezekben a nehéz időkben „csaknem őrültség”, de a koronavírus-járvány alatt viszonylag kedvező áron jutottak a gépekhez, ezenkívül az ágazat létszámleépítéseiből is profitáltak, és sok új alkalmazottat tudtak szerezni.

A vállalat már jövőre nyereséges kíván lenni, addig nem is szándékoznak új gépeket vásárolni.

A BER repülőtéren eddig csak Szingapúrba, Dohába, valamint télen Dubajba közlekedtek hosszútávú járatok. Ezenfelül múlt pénteken a kínai Hainan Airlines vett fel a menetrendjébe egy járatot a reptér és Peking között. A légitársaság a pandémia kitöréséig az egykori Tegel repülőtérre közlekedett.