Ezek a kerékpárutak épülnek országszerte

Forrás: MTI

 2020. június 12. 14:53

Soha nem történt ennyi kerékpáros-fejlesztés egy időben Magyarországon, mint ezekben a napokban - mondta el Révész Máriusz az EuroVelo 6 kerékpáros-útvonal dunakeszi szakaszának építési munkálatait megnyitó sajtótájékoztatón.

Június 20-án adják át Magyarország leglátványosabb kerékpáros-fejlesztése, a Tisza-tavat megkerülő bicikliút Tiszafüred és Poroszló közötti szakaszát, amelyhez három hidat kellett építeni. Júniusban adják át az Eger-Egerszalók kerékpárút-szakaszt is, amely az EuroVelo 14-es útnak lesz fontos része - közölte az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz elmondta: még a nyáron átadják a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút egy részét, a Tépe-Berettyóújfalu kerékpárutat, amelyhez már csak egy rövid szakaszt kell építeni, hogy végig önálló kerékpárúton lehessen a két nagyváros között biciklizni.

A Duna bal partján, Szob és Ipolydamásd között jelenleg is épül a kerékpárút és folyik az Ipolydamásd-Helenba-híd építésének előkészítése.
Ha a híd elkészül, akkor a Duna bal partja akár a Fekete-erdőig járható lesz kerékpárral - tette hozzá.

Az Eurovelo 6-os számú útvonal Franciaországból indul és Romániában a Fekete-tengernél ér véget

Fotó: wikipedia

Kitért arra is, hogy folyik egy másik nagyon fontos kerékpárút építése Budapest és Szentendre között, ami augusztus végére készül el.
A Budapest-Balaton-kerékpárút építéséről Révész Máriusz elmondta, hogy az idén több szakaszon elkezdődtek a munkálatok, és remélhetőleg 2022-re járható lesz a bringaút. Már folyik a Balaton-kör felújítása is - tette hozzá.

A kormánybiztos szerint az épülő dunakeszi kerékpárútnak nemcsak turisztikai szerepe lesz, de sokban hozzájárulhat a munkába járás elősegítéséhez. Hozzátette, hogy egy hétköznapi reggelen akár gyorsabban is be lehet majd jutni Budapestre kerékpáron, mint gépkocsival a dugóban araszolgatva.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára arról beszélt, hogy az EuroVelo 6 kerékpárút nemzeteket és fővárosokat köt össze.

Nyitókép: 123rf.com

A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.