Faültetést támogathat, aki Air France-szal utazik

Forrás: turizmus.com

 2019. február 16. 11:32

Az Air France elindította Trip and Tree programját, amely lehetővé teszi utasai számára, hogy csökkentsék repülőútjuk környezetünkre gyakorolt hatását.

Mostantól minden az airfrance.com-on repülőjegyet vásárló utasnak lehetősége nyílik arra, hogy tetszőleges összeggel támogasson egy faültető projektet.

Az Air France jegyet vásárlók abban az esetben, ha úgy döntenek, hogy szeretnék kompenzálni a repülés során keletkező ökológiai lábnyomukat, dönthetnek arról is, hogy például Togoban, Madagaszkáron, Balin, vagy Franciaországban ültessenek csemetéket támogatásukból. Ezzel nemcsak hozzájárulnak az adott terület zöldebbé tételéhez, de munkahelyeket is teremtenek a választott országban.

Munkahelyeket is teremtenek a választott országban

Fotó: turizmus.com

Fákat ültetni különösen hasznos dolog, ugyanis ezek a növények fontos szerepet játszanak a biodiverzitás megőrzésében, megkötik a szén-dioxidot, javítják a talaj minőségét, jó hatással vannak a terület vízkészletére és nagy segítségetek jelentenek a helyi közösségeknek is. Az Air France célja a Trip and Tree programmal az, hogy létrehozza a világ első környezettudatos utazóközösségét.

Január 28-tól a Trip and Tree program Magyarországon is elérhető.