Felújított szerelvényekkel indult újra a Corona InterCity Brassóba

Forrás: turizmus.com

 2020. július 02. 09:09

Július elsejétől újraindult Brassóba a Corona InterCity. A Keletiből Nagyváradon és Kolozsváron át közlekedő vonaton felújított kocsik teljesítenek szolgálatot.

Július elsejétől számos környező országgal újraindult a nemzetközi vasúti közlekedés. 105 nap után először ekkor, 17:35-kor indult el újra a Keleti pályaudvarról Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba a Corona InterCity is.

A vonatban a járványhelyzet előtti állapothoz képest újabb, felújított CAF fekvőhelyes kocsi és CAF hálókocsi közlekedik Budapest és Brassó között, Székelyföldön keresztül.

Ilyen felújított fekvőhelyes kocsi közlekedik az útvonalon

Fotó: MÁV-START

Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti: Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy útirányon éri el Brassót.

A járat Magyarországon csak Szolnok, Törökszentmiklós, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Báránd, Sáp, Berettyóújfalu, Mezőpeterd és Biharkeresztes állomásokon áll meg.

A vonatban az eddiginél korszerűbb, légkondicionált hálókocsik közlekednek, és mostantól a fekvőhelyes kocsik is felújított, légkondicionált járművek. Ezek konnektorokkal és zárt WC-vel is rendelkeznek, a modernebb fékrendszer miatt pedig a járművek lényegesen csendesebben haladnak.

2020 végére a Corona IC kívül-belül megújult ülő-, fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsiból álló szerelvénnyel szolgálja az utazók kényelmét.

Az ülőhelyes kocsik is megújultak

Fotó: MÁV-START

A vonatra a megszokott módon a normál díjszabású, helybiztosítást nem tartalmazó jegyek mellett kedvezményes árú SparNight menetjegyek is válthatók, a biztonságos utazás érdekében azonban a 6 ágyas fekvőhelyes fülkébe való foglalás nem lehetséges. Az arcot eltakaró maszk, sál vagy kendő viselése Magyarországon – és Romániában is – a kormányrendeleteknek megfelelően továbbra is kötelező.

A megújult Utasellátó első intézkedései között szerepelt a járaton a szolgáltatási színvonal növelése, ennek keretében a felszállás után elérhető üdvözlőcsomag és a jegyárban foglalt reggeli, valamint a büfékínálat teljesen megújult. A vonat utasai számára a fedélzeti büfékben közel 40-féle étel- és ital érhető el.

A fejlesztések részeként a MÁV 90 vasútállomáson vagy megállóhelyen már feltünteti a magyar helységneveket is az utastájékoztató eszközein.

A Corona InterCity útvonalán nappal közlekedő Hargita IC egyelőre nem közlekedik, újraindítása a nyári szezon végét követően várható – tájékoztatott a MÁV-Start.