Jelentősen bővíti nyári menetrendjét a Qatar Airways

Forrás: turizmus.com

 2023. március 09. 10:00

A világ legjobb légitársasága több mint 655 heti járattal bővíti a 2023-as nyári menetrendjét.

A világ legnagyobb nemzetközi utazási és turisztikai szakkiállításán, az ITB Berlinen idén öt kontinens több mint 180 országából érkező utazási kiállító mutatkozott be, és 160 ezernél több látogatót tájékoztatott az idegenforgalmi ágazat új termékeiről, szolgáltatásairól és létesítményeiről.

A Qatar Airways nagy figyelmet kapott a rendezvény nyitónapján, amikor a világ legjobb légitársaságának vezérigazgatója, Őexcellenciája Akbar Al Baker sajtótájékoztatón mutatta be az új célállomásokat, illetve bejelentette a járatok újraindítását és a járatsűrűség növelését.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways Csoport vezérigazatója

Fotó: Qatar Airways

A vezérigazgató elmondta: "A Qatar Airways elkötelezett az iránt, hogy gazdagítsa azt a globális közösséget, amelyet kiszolgál. A világ legjobb légitársaságaként izgatottan várjuk, hogy még több lehetőséget kínáljunk a világ összekapcsolására, az összeköttetések növelésére és az utazási iparágon belüli szakadékok áthidalására. Flottánk, hálózatunk, partnerkapcsolataink és nemzetközi jelenlétünk bővítésével együtt dolgozunk a fenntartható növekedésért és az iparág meggyőző jövőjéért.

Továbbra is várakozással tekintünk a fényes jövőnk elé itt, Katarban, ahol 2023-ra és a következő években is számos projekt van kilátásban, mint például a Forma–1-es partnerség és még sok más. Katar továbbra is a globális összeköttetések csomópontja és ideális turisztikai célpont lesz, még jóval a történelmi FIFA Katar 2022™ labdarúgó-világbajnokság nagy sikere után is.”

A magyar piacot leginkább érintő főbb járatok bővítése:

Desztináció Jelenlegi
járatok száma
Megnövekedett
járatok száma
Denpasar, Bali 14 járat hetente 21 járat hetente
Hanoi, Vietnam 10 járat hetente 12 járat hetente
Hongkong 11 járat hetente 14 járat hetente
Phuket, Thaiföld 14 járat hetente 21 járat hetente
Saigon, Vietnam 10 járat hetente 12 járat hetente
Bécs, Ausztria 10 járat hetente 14 járat hetente

 

A többszörösen díjnyertes Qatar Airways légitársaságot a Skytrax nemzetközi légi közlekedési minősítő szervezet által irányított 2022-es World Airline Awards-on az "Év légitársasága" díjjal tüntették ki. A légitársaságot emellett a "Világ legjobb business osztálya", a "Világ legjobb business osztályú légitársasági várója", a "Világ legjobb business osztályú légitársasági ülése", a "Világ legjobb business osztályú fedélzeti étkeztetése" és a "Közel-Kelet legjobb légitársasága" címet is elnyerte. A légitársaság továbbra is egyedül áll az iparág csúcsán, mivel a fődíjat (2011, 2012, 2015, 2017, 2019 és 2021 után) immár hetedik alkalommal nyerte el.

A Qatar Airways jelenleg világszerte több mint 150 célállomásra repül, és a dohai csomópontján, a Skytrax által 2022-ben a "világ legjobb repülőterének" választott Hamad nemzetközi repülőtéren keresztül csatlakozik.

(X)

Desztináció Jelenlegi járatok száma Megnövekedett járatok száma
Denpasar, Bali 14 járat hetente 21 járat hetente
Hanoi, Vietnam 10 járat hetente 12 járat hetente
Hongkong 11 járat hetente 14 járat hetente
Phuket, Thaiföld 14 járat hetente 21 járat hetente
Saigon, Vietnam 10 járat hetente 12 járat hetente
Bécs, Ausztria 10 járat hetente 14 járat hetente