Jó szezont zár, a télre készül a Kartago Tours

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 15. 12:10

A biztató évkezdet és az erős előfoglalási időszak után a várakozásoknak megfelelő erős szezont tudhat maga mögött a Kartago Tours, az árbevétel előreláthatólag 30 százalékkal nő – mondta el kérdésünkre Füri Mihályné cégvezető.

A Kartago Tours-nál az első hónapokban tartó előfoglalási időszakban gyakorlatilag megduplázódott a forgalom, ezt viszont csendesebb május váltotta fel, s az igazi „nagyüzem" csak júliusban indult be – elemzi a szezon dinamikáját Füri Mihályné. Nyáron a fő desztinációkba, így Egyiptomba, Tunéziába és Törökországba is 95 százalék fölötti volt a foglaltság, igaz, a politikai körülmények miatt a Sínai-félsziget nem tudta visszanyerni korábbi pozícióját.

A szezont elemezve kifejtette: jó, ugyanakkor kiszámíthatatlanul hullámzó is volt az idei nyár, változnak a foglalási szokások, és rövidül a szezon is, illetve sok relációban hatással vannak az irodák forgalmára a diszkont repülőjáratok és a nemzetközi szállásfoglalási oldalak is. A végeredmény viszont egyértelműen pozitív a tour operatornál.

 

A pozitív eredményekhez hozzájárult, hogy a tour operator továbbra is a maximális korrektség híve a viszonteladók felé is, számukra új jutalékrendszert és ösztönzőket vezettek be idén. A forgalomnak egyébként 60 százalékát hozzák a partnerek, 40 százalékát a saját értékesítés.

A Kartago Tours hamarosan megnyitja téli árualapját is, Egyiptom és Tunézia már a napokban foglalható lesz, de napokon belül a többi desztináció is elérhetővé válik. Egész éves úti cél marad Hurghada, s innen busszal Marsa Alam is, szintén benne marad a kínálatban, igaz január-februári szünettel Tunézia. A téli árualap biztosan tartalmazza majd Madeirát, Algarvét, a Zöldfoki-szigeteket és kis kapacitással Dubait, illetve prágai indulással rengeteg más egzotikus úti célt. Az iroda nem ad ki idén külön téli katalógust, de napokon belül minden fontos részletekről tájékoztatja majd partnereit.