Kereskedelmi megállapodást kötött a Vietnam Airlines és a Singapore Airlines

Forrás: turizmus.com

 2023. február 13. 11:21

A két légitársaság célja, hogy közös üzemeltetésű járatokkal javítsák a Vietnám és Szingapúr közötti összeköttetést, vizsgálják a további kereskedelmi együttműködés lehetőségét a Singapore Airlines más útvonalain illetve, hogy új lehetőségeket biztosítsanak utasaik számára.

A már több mint 20 éve tartó partnerkapcsolatot megerősíti a mostani megállapodás, erős alapja a jövőbeli együttműködésnek és pillére a pandémia utáni felépülésnek. Előnyös az utasok számára, elősegíti a gazdasági növekedést mindkét országban és támogatja a turisztikai törekvéseket – adta hírül a Singapore Airlines magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation.

Az együttműködési megállapodás aláírásakor Le Hong Ha, a Vietnam Airlines vezérigazgatója így fogalmazott: „Immár hosszú évek óta Szingapúr a Vietnam Airlines egyik legfontosabb piaca. A mostani megállapodás biztos alapot nyújt a jövőbeli együttműködésünk, illetve a pandémia utáni gyors felépülés számára".

A Vietnam Airlines vezérigazgatója, Le Hong Ha (balról) és a Singapore Airlines vezérigazgatója, Goh Choon Phong a szerződés aláírásakor

Fotó: Singapore Airlines

A Vietnam Airlines jelenleg 92 útvonalon közlekedik, ezek közül 22 belföldi, 25 pedig külföldi úti cél. A légitársaság flottája az egyik legfiatalabb Délkelet-Ázsiában. Céljuk, hogy ötcsillagos légitársasággá és Ázsia egyik vezető szállítójává fejlődjenek.

A Singapore Airlines 1972-ben jött létre a Malayan Airways Limited kettéválásával. Kezdetben csupán 10 darab repülőgépet üzemeltettek 22 útvonalon, azóta a világ egyik vezető légitársaságává léptek elő.