Könnyebb lesz eljutni Észak-Bakonyba

Forrás: MTI

 2019. május 08. 13:11

Átadták a Zirc és Pápa közötti út 2,8 kilométeren felújított szakaszát. Az országos útfejlesztés elemeként megvalósult beruházás biztonságosabbá teszi a közlekedést, és a turizmusnak is használ.

Veszprém megyében összesen 23,3 kilométernyi útszakasz újul meg 2,4 milliárd forintból, uniós forrásból, ebből a most átadott mintegy 3 kilométernyi útszakasz 350 millió forintba került.

Országosan 526 kilométernyi utat újítottak meg a Terület és Településfejlesztési Operatív Program részeként (TOP) mintegy 54 milliárd forintból. A mostani fejlesztés részeként megújult a híd is, amelyen az út átvezet, elődje 1912-ben épült, megerősítették az útszakasz burkolatát, útpadkát építettek, megoldották a vízelvezetést és új kresztáblák is szegélyezik az utat – mondta el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Fekete János az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Mivel a bakonyi idegenforgalom igen jelentős, különösen fontos az utak fejlesztése – emelte ki.

A Bakony egyik ékköve a zirci Ciszterci Apátság

Fotó: pixabay

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy a Bakonybél és Bakonykoppány közti útszakasz fejlesztése még várat magára, de a tervek szerint a közeljövőben ez a szakasz is megújulhat.

Márkus Zoltán, Bakonybél független polgármestere arról szólt, hogy az elmúlt 5 esztendőben a településen töltött vendégéjszakák száma 25 ezerről 50 ezerre nőtt, a turisták száma pedig ennek háromszorosa lett. A jelentős forgalom megköveteli a biztonságos megközelíthetőséget – hangsúlyozta.