Környezetvédelmi díjat kapott a Sziget

Forrás: MTI

 2020. január 21. 13:53

A környezetvédelem terén elkötelezett fesztiválnak járó elismerést kapta a Sziget a hollandiai Groningenben a Greener Festival Awards díjkiosztóján.

Az Európai Fesztiválszövetség értékelte a szervezők törekvéseit és programjait és megállapította, hogy a Sziget fesztiválon az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a rendezvény zöld tevékenységeire – közölték a szervezők.

Idén tizenöt ország olyan fesztiváljait díjazták, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett, és igyekeznek minél kisebb környezetterheléssel működni a fesztiválszervezéssel kapcsolatos kulcsterületeken.A jelöltek szigorú auditálási folyamaton mentek át, nemcsak a fesztivál ideje alatti, hanem az utána lezajló munkálatokat is vizsgálták.

A Sziget fesztiválon az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a rendezvény zöld tevékenységeire

Fotó: Wikipedia

A fesztivál alatti tevékenységbe beletartozik a hatékony vízhasználat, az alacsony szén-dioxid-kibocsátás, a hulladékkibocsátás csökkentése, az energiahatékonyság, a fellépőkkel kapcsolatos igények minél fenntarthatóbb kiszolgálása, ennek kommunikálása. Fontos szempont az is, hogy a vendéglátó helyek minél inkább a helyi, fair trade piacra támaszkodjanak.

„A Sziget a kezdetek óta fontosnak tartotta a környezettudatosságot. Az utóbbi néhány évben pedig az egyik legfontosabb feladatként tűzte zászlajára a fenntartható fesztiválozás feltételeinek minél szélesebb körű megteremtését” – idézte a közlemény Kádár Tamást, a Sziget főszervezőjét.

Kapcsolódó cikkek