Közvetlen járat indul Kambodzsa és India között a Covid után

Forrás: turizmus.com

 2021. január 28. 12:30

Thong Khon a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztere tárgyalásokat folytatott India újonnan kinevezett nagykövet asszonyával Devyani Uttam Khobragade-del. Megállapodtak a két ország közötti közvetlen légi összeköttetés beindításáról a Covid utáni időszakban.

A két ország közötti, hosszú időre visszanyúló kulturális és vallási kapcsolatoknak köszönhetően a koronavírus járványt megelőző időszakban egyre nőtt az Indiába látogató vallási turisták száma.

Kambodzsa kérte az indiai kormányt, hogy vallási turizmussal foglalkozó csomagok növelésével tegyék lehetővé, hogy még több kambodzsai látogathasson Indiába – tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztériumának magyarországi képviselője.

Míg Indiába leginkább a vallási turisták érkeznek Kambodzsából, az indiai fiatalok főként Angkort keresik fel Kambodzsában

Fotó: 123rf.com

Az indai fiatalok körében is óriási az érdeklődés Kambodzsa iránt, főként Angkort és az ősi khmer templomegyütteseket látogatják. A közvetlen járat beindítását egy 2002-ben aláírt légügyi egyezmény alapján a múlt évre tervezték, de a pandémia megjelenése miatt az időpont tolódott.

Jelenleg csak átszállással lehet Indiáiba eljutni Szingapúr, Dél-Korea, Malajzia vagy Dubaj érintésével. Így az utazás a legjobb esetben is legalább 6 órát vesz igénybe. 2020-ban alig 13 ezer indiai látogatott Kambodzsába, ami 80,2%-os visszaesést jelent 2019-hez képest, akkor a látogatók száma meghaladta a 65 ezer főt.