Laptop- és tablet-megőrző szolgáltatás az Emiratesnél

Forrás: turizmus.com

 2017. március 26. 19:07

Új szolgáltatás bevezetését jelentette be az Emirates, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államokba tartó utasok egészen a beszállás pillanatáig használják a laptopokat és tableteket.

Március 25-től ugyanis terrorveszély miatt nem lehet felvinni mobiltelefonnál nagyobb műszaki eszközt az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába tartó repülőgépekre az Egyiptomból, Törökországból, Jordániából és Szaúd-Arábiából induló járatokon, de az USA a Kuvaitból, és az Egyesült Arab Emirátusokból induló gépekre is kiterjesztette az új szabályozást.

Az Emirates Dubajon keresztül az Egyesült Államokba tartó utasai útjuk első felében és a dubaji átszállás során egyaránt használhatják laptopjaikat és tableteiket. Mielőtt felszállnak az Egyesült Államokba tartó járatukra, laptopjaikat és más, a szabályozás alá eső eszközüket ki kell kapcsolniuk és át kell adniuk a biztonsági szolgálatnak a beszállókapuknál. Az eszközöket, amelyek gondos csomagolást követően a repülőgép rakterébe kerülnek, a tulajdonosok az Egyesült Államok-béli célállomáson kapják vissza. A szolgáltatás nem jár plusz költséggel.

A légitársaság javasolja, hogy a Dubajból induló és az Egyesült Államokba tartó járatok utasai elektronikus eszközeiket a feladott poggyászukba csomagolják a késések elkerülése érdekében.

Mivel a Dubajból az Egyesült Államok felé tartó nonstop járatokon a kézipoggyászokat részletes átvizsgálásnak vetik alá, az utasoknak érdemes már az átvizsgálás előtt beszámolni eszközeikről vagy már induláskor a feladott poggyászba csomagolni azokat.

 

 

Március 25-től a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről az Egyesült Államok felé tartó utasoknak nem engedélyezett az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket (az orvosi eszközök kivételével) felvinni a fedélzetre. Ezeket az eszközöket az utasoknak a feladott poggyászukba kell csomagolniuk.

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet által kiadott új biztonsági előírás az összes nonstop, az Egyesült Államokból Dubajba tartó járatra is érvényes, beleértve az átszállókat is. Nem érvényes az Emirates Milánón és Athénon keresztül az Egyesült Államokba tartó járataira, valamint a légitársaság más célállomásaira vagy célállomásaiból érkező járataira.

A szabályozásról bővebb információ a www.emirates.com/electronicsban oldalon található.