Marsa Alam, a dugongok hazája a Kartago Tours-szal

Forrás: turizmus.com

 2018. június 18. 10:04

Sokévi tervezést követően idén elindult a Kartago Tours közvetlen chartere Marsa Alamba. Az utasoknak így végre nem kell 300 kilométert buszozniuk erre az Egyiptomban szinte még érintetlen üdülőhelyre, ami hozzájárul majd, hogy az úti cél egyre ismertebb és népszerűbb legyen a magyar utazók körében.

A magyar piacon idén elsőként a Kartago Tours indított járatot Marsa Alamra június 18-án, a tervek szerint a járat november elejéig közlekedik a Travel Service üzemeltetésében.

Indulásra készen az első Marsa Alam-i járat utasai

Fotó: turizmus.com

A charterjárat rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen nagyon jó maga a termék. Az iroda kínálatában a szálláshelyek jelentős része ötcsillagos luxusszállodákból áll, ezek mindegyike az elmúlt években épült, kifogástalan színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak. Ami szintén óriási pozitívum, hogy a gazdag és változatos tengeri élővilágért egyáltalán nem kell messzire menni a búvárkodáshoz, már a szállodák saját tengerpartjain is megcsodálható ez az egyedi élővilág. Sőt, az sem ritka, hogy az ember dugonggal (azaz tengeri tehénnel), vagy tengeri teknőssel találkozhat.

Dugong, azaz tengeri tehén

Fotó: turizmus.com

Marsa Alam egyik másik, nagy vonzereje Asszuán és a Nílus völgyének közelsége, legalábbis Hurghadához képest jóval közelebb vannak ezek a látnivalók.

Marsa Alam, Egyiptom gyöngyszeme

Marsa Alam sokáig egy békés kis halászfalu volt Hurghadától mintegy 300 km-re délre, a Vörös-tenger partján. 2003-ban megnyitották nemzetközi repülőterét, és innentől kezdve egy, a mai napig is gyorsan fejlődő üdülőövezet kezdett kialakulni, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utazók körében.

Szinte érintetlen vízi világa miatt a jövőben Egyiptom egyik legfelkapottabb és legkeresettebb úti célja lesz a búvárok és a pihenni vágyók számára. A jövőben Hurghadához és Sharm El Sheikh-hez hasonló látogatottságra, népszerűségre tehet szert.

Annak ellenére, hogy a települést eddig főként búvárok látogatták több napos hajós programokkal, az elmúlt években sorra nőnek ki a hotelek a sivatagból. Az érintetlen természet vonzza a nyugodt pihenésre vágyó utasokat és természetesen a búvárkodás szerelmeseit. Az ideális jó hőmérsékletnek köszönhetően az üdülőhely egész évben látogatható.

Egyiptomi tengerpart

Fotó: turizmus.com

Marsa Alam és El Quiser városa még kevésbé kiépített, így turistaközponttal nem rendelkezik, mindenhol csend és nyugalom van. Ezek a települések megőrizték falusias, beduin jellegüket. Mindezek ellentéte azonban a tengerparti rész és a kikötő, Port Galib, ahonnan rendszeres hajókirándulások indulnak. Itt rengeteg kávézó, étterem és szálloda található, bevásárlóközpont, szórakozási és sportolási lehetőségek széles tárháza is épül.

A tengerpart végig homokos, de nem árt óvatosnak lenni, ugyanis a vízbe lépve korallos, így cipővel érdemes a vízbe lépni. Számos korallsziget is található itt. Az egyik legnépszerűbb merülőhely a Samadai-zátony, amelyet a Delfinek Hazájának is neveznek.

Kapcsolódó cikkek