Megszűnik a Wizz Air Budapest–Bergen járata

Forrás: AIRportal.hu

 2019. február 18. 16:01

Május 5 utánra már nem lehet repülőjegyet foglalni a Wizz Air Budapest és Bergen közötti járatára. Ez volt az egyike annak a három útvonalnak, amelyet – Nizza és Bordeaux mellett – a Wizz Air felfüggesztett a 2018/19-es menetrendi időszakban.

A 2019-es nyári menetrend kezdetétől, azaz 2019. március 31-től kicsit több mint egy hónapra (összesen 11 járat) újra foglalható a Wizz Air Budapest–Bergen járata, amely szerdánként és vasárnaponként közlekedik. Május 5. után azonban a bergeni járatra már nem lehet repülőjegyet vásárolni – olvasható az Airportal.hu oldalon.

A Wizz Air nizzai és bordeaux-i utasai számára jó hír, hogy azok a járatok is visszatérnek április elejétől, és a foglalási rendszer – jelenlegi – adatai szerint meg is maradnak a 2019-es nyári menetrend végéig.

Nizzába hetente háromszor (hétfő, szerda és péntek), Bordeaux-ba hetente kétszer (kedd és szombat) lehet eljutni a Wizz Air járataival.

A Budapest–Bergen útvonalat május 5-től felfüggeszti a Wizz Air, hogy a kapacitást hálózatának más, nagyobb keresletű útvonalaira tudja áthelyezni

Fotó: pixabay

A bergeni járat sorsáról múlt héten kérdezte a lap a légitársaságot, a légitársaság hétfőn délelőtti közleményében megerősítették, hogy megszűnik a járat. Mint írták, „a Wizz Air folyamatosan nyomon követi járatainak teljesítményét, hogy a legnépszerűbb útvonalakon mindig a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja biztosítani. A Budapest–Bergen útvonalat május 5-től felfüggesztjük, hogy a kapacitást a WIZZ hálózatának más, nagyobb keresletű útvonalaira tudjuk áthelyezni. A légitársaság norvégiai úti céljai közül továbbra is elérhető marad a főváros, Oslo, valamint a festői fekvésű Stavanger, Európa korábbi kulturális fővárosa.”

Kapcsolódó cikkek