Mucha után Dalí a szegedi Reök-ben

Forrás: turizmus.com

 2017. március 23. 15:48

Idén ünnepli 10 éves jubileumát Szeged legszebb szecessziós palotájában a Regionális Összművészeti Központ (REÖK). A jeles évfordulóra többek közt két világhírű alkotó kiállításaival készülnek.

Korábban történt

A REÖK indulásától fogva a kortárs képzőművészeknek kíván terepet nyújtani, emellett világhírű mesterek alkotásait is bemutatja. Az elmúlt egy évtizedben összesen 155 tárlatot, a hazai és nemzetközi kortárs alkotások mellett világhírű mesterek kiállítását is megnézhették a látogatók. A REÖK falai közt Goya, Picasso, Warhol, Toulouse-Lautrec, Rembrandt, Chagal, Hundertwasser képei épp úgy megfordultak, mint Csontváry, Munkácsy, Gulácsy vagy Aba-Novák alkotásai.

Mucha sokoldalú életművéből kifejezetten a szecessziós alkotásokra fókuszál a tárlat

 

Az idei sztárkiállításokat Alphonse Mucha és Salvador Dalí alkotásai fémjelzik. Mucha sokoldalú életművéből kifejezetten a szecessziós alkotásokra fókuszál a tárlat, összhangban a Reök-palota építészeti stílusával. Szemet gyönyörködtető plakátjaiból, grafikáiból március 24 és május 7. között látható kiállítás.

Dalí mintegy 60 jellegzetes alkotása pedig nyáron (július 28.-szeptember 24.) népesíti be a REÖK tereit.

A látogatók a jubileumi évre tekintettel kedvezményben is részesülnek: szimbolikus összegre csökkentették a belépő árát.

Kapcsolódó cikkek

Pop art művész Szegeden

2015. július 19.