Reptéri tolvajokat fogtak Ferihegyen

Forrás: turizmus.com

 2018. december 20. 18:27

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást két férfival szemben.

A police.hu-n megjelent közlemény szerint 2018. december 19-én este a két férfi a londoni járat rakodását végezte. Az egyik munkás kinyitott egy poggyászként feladott bőröndöt, és értékek után kutatva feltépte az abban lévő papírborítékot. Összesen 150 ezer forint értékű valutát talált benne, ezért a bőröndöt tartalmával együtt félretette, hogy később a pénzt ellopja. Eközben a gép rakterének ajtajánál társa figyelt. A félretett csomag kifosztását az RRI nyomozóinak közbelépése hiúsította meg. A szemle adatai szerint a bőröndben a készpénzen túl egy luxuskaróra is volt, így a veszélyeztetett érték több mint 350 ezer forintot tesz ki. A rendőrök a két férfit elfogták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozás során mindketten szabadlábon védekeznek.

Rakodás közben nyúltak be a bőröndbe

Fotó: pexels.com

Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat. A rendőrség azt tanácsolja a járatok utasainak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.