Repülős iskolával lépett partnerségre a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 16:48

Az ír diszkont légitársaság a lengyelországi székhelyű Bartolini Airrel kötött megállapodástól várja a pilótahiány enyhítését.

A 18 hónapos intenzív képzési programban részt vevő pilóta gyakornokok végzés után megkapják a pilótaengedélyüket, és csatlakozhatnak a Ryanair csapatához - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.A Bartolini Air instruktorai a következő négy évben a tervek szerint 300 pilótát képeznek ki Lodzban és az Olsztyn-Mazury Reptéren. A jelöltek Közép- és Kelet-Európából érkeznek.

„A Bartolini Air Közép-Európa egyik legnagyobb légi kiképző központja. Eddig 56 ország több mint 1500 pilótáját képeztük ki, akik közül sok már a Ryanairnél dolgozik. Örömmel várjuk a közös munkát a következő években” – mondta Bartłomiej Walas, a Bartolini Air elnöke.

A Ryanairnek sok piltára van szüksége növekedési terve megvalósításához

Fotó: ryanair.com

„Az új Ryanair-Bartolini Air program lehetővé teszi, hogy a növekvő légitársaság el legyen látva tehetséges és profi pilótákkal. A következő öt évben évi ezer pilótát szeretnénk felvenni” – mondta Senan O’Shea, a Ryanair legénységi képzésért felelős vezetője