Repülővel a kambodzsai tengerpartra

Forrás: turizmus.com

 2017. január 06. 10:59

A 2014-be alapított Cambodia Bayon Airlines Company az ország egyik legjelentősebb belföldi légi fuvarozója, központja a kambodzsai fővárosban, Phnom Penhben található.

Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-közép-európai képviselője tájékoztatása szerint a főleg belföldi útvonalakon közlekedő légitársaság járataira a magyar utazási irodák már foglalhatnak helyet a GDS rendszereken keresztül. A képviselő emellett hangsúlyozta, hogy „Kambodzsa biztonságos, barátságos és a külföldi turisták számára csalogató ország, ahol a magyar utazók helyben, a repülőtéren kaphatnak vízumot.” Számos GDS-be lépett be a légitársaság és így saját BD járatszáma alatt is lehet helyet foglalni rá. Ugyanakkor belépet a Hahn Air helyfoglalási rendszerébe is ahol code-share H1 járat szám alatt is lehet repülőjegyet foglalni és kiállítani, több mint 10 helyfoglalási rendszerben.

 

A légitársaság flottája 2 darab MA60-as gépből áll, és 2017 végére várják a megrendelt 5 darab Airbus 320-as gép érkezését. Jelenlegi útvonalhálózatuk Phnom Penh—Siem Reap, Siem Reap—Sihanouville, Phnom Penh—Sihanoukville útvonalakat foglalja magában. Egyetlen nemzetközi járata Phnom Penh és Saigon között közlekedik. Az új gépek megérkezését követően új útvonalak beindítását tervezik elsősorban az ASEAN régió országaiba: Szingapúrba, Malajziába, Kínába, Hongkongba, Makaóba, Tajvanra, Japánba és Koreába.

A magyar utazók körében is egyre népszerűbb úti cél a meseszép Angkor Wat, amely Siem Reap (REP) repülőteréről érhető el. Kuriózumnak számít Sihanoukville, amely a turisták által még valamelyest érintetlen terület, csodálatos tengerpartjával és a múlt századot idéző igazi délkelet-ázsiai hangulatával.  2016-ban nyitották meg a vasúti összeköttetést Phnom Penh és Sihanoukville között, így a tengerpart már könnyen elérhető

Kapcsolódó cikkek