Súlyos büntetésre számíthat a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2019. június 20. 17:48

Fogyasztóvédelmi eljárást fog indítani a kormány a Wizz Air ellen, és a lehető legszigorúbb bírság kiszabását fogja javasolni.

Az index.hu cikke szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált ezzel a bejelentéssel arra hírre, hogy a légitársaság több magyar utasát cserben hagyta június 19-én este.

Mint arról lapunk is beszámolt, június 19-én este megsérült az egyik kifutópálya Ferihegyen, ami nagy kavarodást okozott. Több utas jelezte, hogy repülőgépe nem szállt fel szerda este, vagy ha fel is szállt, a céltól jó messzire tette le őket. A legtöbb esetben a Wizz Air volt a légitársaság, bizonytalanságban hagyva utasait. Sorban állás, várakozás, taxizás saját pénzen, idegen városban, használhatatlan ételkuponok – ezek voltak a legnagyobb problémák.

Több fogyasztóvédelmi eljárás indult már a Wizz Air ellen

Fotó: Wikipedia

„Korábban is ez volt hasonló esetekben. A Wizz Air nem először csinálja, hogy nincs kommunikáció, nincs ellátás. Ez a harmadik eset. Az első esetben már volt büntetés, a második eljárás még folyik. Mindez súlyos szankciókra ad lehetőséget. Az eljárás még ma el fog indulni ” – szögezte le Gulyás Gergely.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt első fokon 15 millió forintos bírságot szabott ki idén márciusban a Fővárosi Kormányhivatal a diszkont-légitársaságra. A Wizz Air 2019. január 26-án Dubajból Budapestre tartó járatának utasai ugyanis csak a budapesti leszállást követően kaptak tájékoztatást arról, hogy a feladott poggyászok egy része nem érkezett meg a célállomásra.