Így spórolhatunk százezreket, ha a télből a nyárba utaznánk

Forrás: turizmus.com

 2023. december 14. 11:03

Egyre népszerűbbek a távol-keleti úti célok a magyar lakosság körében. A kínai holdújév ünnepségeire még jó áron lehet szállást és repülőjegyet találni.

Körültekintő és gondos tervezéssel a távol-keleti utazások sem elérhetetlenek, nem véletlen, hogy Bangkok, a februártól idegenforgalmi adót bevezető és viselkedési ajánlásokat előíró Bali, Hongkong, Szingapúr, Tokió egyre több magyar turista úti célja.

Ahogy más desztinációk esetén, az ázsiai utazásokkal kapcsolatban is érdemes hónapokkal előre tervezni: ahogy egyre közelebbi az indulás időpontja, úgy drágulhatnak a repülőjegyek. Aki most dönt, jó eséllyel még nem csúszott le a télből a nyárba típusú utakról, február-március környékére még jó áron talál repülőjegyet és szállást.

„Aki ilyesmiben gondolkodik, a kínai holdújév ünnepét feltétlenül ne hagyja ki, hiszen a február 10-i ünnep hatalmas élményeket kínál" – magyarázta Claudia Stroescu, az EVA Air GSAfor Hungary CEAS Ltd. értékesítési menedzsere.

Bangkok, Bali, Hongkong, Szingapúr és Tokió is egyre népszerűbb a magyarok körében

Fotó: 123rf.com

 

A repülőjegy megvásárlása előtt érdemes alaposan összevetni az egyes légitársaságok tarifáit és feltételeit – tette hozzá. Ha utazási irodában foglaljuk a repülőjegyet, az ügyintézőik felkészült választ adnak a felmerülő kérdésekre, tájékoztatnak a beutazás feltételeiről és segítséget nyújtanak abban az esetben is, ha valamilyen előre nem várt dolog miatt az utazás elhalasztására vagy lemondására van szükség. Érdemes alaposan utánajárni annak is, hogy milyen átszállásokat tartalmaz a repülőjegy.

„Az EVA Air közvetlen járatai jó összeköttetést kínálnak Thaiföld népszerű nyaralóhelyeivel és Délkelet-Ázsia izgalmas városaival" – emelte ki a szakember. A társaság egyik legfontosabb útvonala a Bécs - Bangkok - Tajpei járat, amely ideális a magyar utazók számára. A járatok hetente négyszer közlekednek és mindkét irányban Bangkokban, Thaiföld fővárosában landolnak.

A légitársaság Bécs-Tajpej járata heti 3 alkalommal közlekedik és számos más népszerű célállomás felé kínál csatlakozást.