Air France-KLM: erőteljesen növeli diszkont kapacitását

Forrás: turizmus.com

 2018. október 20. 07:37

A téli szezonban az Air France-KLM az előző idényhez képest 2,5% -kal növeli a kapacitását, de ezen belül a Transavia francia bázisról 25%-kal bővül.

A cégcsoport összesen 44 új járatot indít mindhárom távolsági viszonylatban. A növekedés elsősorban a Transavia diszkont útvonalait érinti, amelyeken 11,5 százalékos lesz a bővülés.

Az új hosszútávú járatok közül öt a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, egy pedig az amszterdami Schipolról indul. Előbbiek úti célja Seattle (USA), Tajpej (Tajvan), Nairobi (Kenya), Fortaleza (Brazília) és Mahé (Seychelles-szigetek).

Budapestre is jön a Joon

Fotó: [forrás]

A közepes távolságokon az Air France leányvállalatának, a párizsi központú Joon-nak a járatai érintik Budapestet: ez a légitársaság a norvégiai Bergen mellett először jár majd Budapestre is, méghozzá azokon a vonalakon, amelyeken eddig az Air France szállt.

A Transavia valamennyi franciaországi és hollandiai bázisáról bővíteni fogja hálózatát. A diszkont légitársaság előbbi helyszíneiről 25 százalékkal növeli kapacitását, utóbbiakról pedig 3,8 százalékkal. Ezek a térségünkből egyedül Lengyelországot érintik, Eindhoven és Krakkó között lesznek új Transavia járatok.