Több mint 1,3 millió km-t futottunk és ezzel 500 ezer euróval támogatjuk az SOS Gyermekfalvakat

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 07. 12:50

Kevés olyan nemzetközi cég van, ahol úgy támogatnak segélyszervezeteket, hogy a támogatás mértéke a munkatársak kitartásán és elszántságán múlik. Büszkeséggel tölt el minket, hogy egy ilyen modern gondolkodású cégnél dolgozhatunk - nyilatkozta Nagy Róbert a Mondial Assistance Magyarországi vezetője.

De miről is van szó pontosan?
Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy a Mondial Assistance Magyarország munkatársai is részt vesznek a cégük globális kezdeményezésében, vagyis SOS Gyermekszervezeteket támogatnak az alapján, hogy a kollégák hány km-t képesek együtt lefutni 3 hónap alatt. Ezt a támogatási rendszert igen karitatívnak nevezhetjük, mert sem kötelező vásárláshoz sem pedig egyéb szolgáltatások igénybevételéhez sem kötik a támogatás nagyságát, csupán egy kis futásra biztatják a több mint 16 ezer munkatársukat. Mindenki tudja, hogy minél több km gyűlik össze, annál több kis éhes szájnak jut majd a támogatásból. Ezért mindenki kitett magáért, ki-ki a saját képességeihez mérten.

A támogatott SOS Gyermekszervezetek

Fotó: Mondial Assistance

A több mint 16 ezer munkatársunk összesen 83 nemzetközi csoportba (országonként, területenként) tagolva versenyzett a közös célért. A mi csoportunkban több mint 150-en vettek részt, és együttesen 26 ezer km-rel a 16. helyen fejeztük be a 3 hónapos kihívást. Megelőztük többek között az Egyesült Királyságot, a Benelux államokat, Svájcot, Törökországot és Portugáliát is. De természetesen nem egymás ellen, hanem együtt versenyeztünk a rászoruló gyermekekért – mondta Nagy Róbert, aki szintén részt vett a km-ek gyűjtésében.

Büszke vagyok a közvetlen kollégáimra, akik sokszor naponta tettek hozzá a nagy közös célhoz. A kolléganők közül Pákozdy Anikó 375 km-rel, a kollégák közül pedig Túri Krisztián 500 km-rel végzett az első helyen. Rengeteg kalóriát égettünk el a 3 hónap alatt, ezért egy nagy közös pizzázással fogjuk megünnepelni sikerünket. Örülünk, hogy idén is részesei lehettünk ennek a remek támogatási formának – nyilatkozta Nagy Róbert a Mondial Assistance Magyarországi Fióktelep vezetője.

(x)