Új célállomásokat kínál a bécsi reptér téli menetrendjében

Forrás: turizmus.com

 2021. október 29. 19:12

Október 31-én lép életbe a téli menetrend a bécsi repülőtéren, visszatérő légitársaságokkal, új és régről már ismert célállomásokkal.

„Ezen a télen a válság előtt elérhető úti célok mintegy 90%-a ismét közvetlenül elérhető, beleértve olyan új úti célokat is, mint Cancún, Abu Dhabi, Akaba, Banja Luka és a finnországi Lappeenranta. A légitársaságok tervei és bejelentései reményt adnak nekünk 2022-re is: az utasszámok jelentős visszaállására számítunk a következő nyári menetrend 2022 tavaszán történő indulásával" – mondta Julian Jäger, a Flughafen Wien AG igazgatótanácsának tagja.

Jelenleg 150 célállomásra indulnak közvetlen járatok Bécsből, ami azt jelenti, hogy a bécsi repülőtér már a válság előtti kínálat közel 90%-át lefedi. Összehasonlításul: a 2019-es téli menetrendben 172 célállomás szerepelt. A mexikói Cancúnnal összesen 7 transzatlanti célállomás érhető el, Európán belül pedig 84 nyugat-európai és 41 kelet-európai célállomással összesen 125 célállomás kiszolgálására nyílik lehetőség.

 

Az Austrian Airlines 2006 óta először repül újra Cancúnba

Október végére három népszerű távolsági célállomás lesz elérhető az osztrák légitársasággal: 15 év szünet után újra indulnak járatok a mexikói Cancúnba, és az előző télhez hasonlóan a Maldív-szigetekre, valamint az Indiai-óceánon fekvő Mauritiusra is. A kanadai Montrealba és az amerikai Chicagóba, New Yorkba és Washingtonba irányuló távolsági járatok egész évben elérhetőek az utasok számára.

 

Wizz Air: számos régi és négy új úti cél

Az év fordulóján Marrákes (MA), Ammán (JO), Akaba (JO) és Sharm-el-Sheikh (EG) is bekerül a Wizz Air Bécsből induló repülési programjába. Ezen túlmenően a légitársaság a téli menetrendben ismét kiszolgálja az Eindhoven (NL), Harkiv (UA), Kutaiszi (GE) és Las Palmas (ES) járatokat. Növelni fogják a Tel-Avivba (IL), Kölnbe (DE), Bariba (IT), Tenerifére (ES), Tuzlába (BA) és Várnába (BG) irányuló, meglévő járatsűrűséget.

A téli menetrendben 150 úti célba közlekednek járatok a repülőtérről

Fotó: Flughafen Wien

Ryanair: kilenc új célállomás

Marseille (FR), Gdansk (PL), Agadir (MA), Lappeenranta (FI), Pisa (IT), Banja Luka (BA), Kosice (SK), Zaragoza (ES) és Amman (JO) lesznek a Ryanair új úti céljai, a járatsűrűség pedig Stockholm (SE), Brüsszel (BE), Bologna és Nápoly (IT), Kijev (UA), Riga (LV), Tenerife (ES) és Billund (DK) irányában nő.

 

Több légitársaság is visszatér

Októbertől az Air Serbia ismét repül Kraljevóba (RS), a Transavia France Párizs-Orlyra (FR), novembertől a Volotea ismét indul Nantes-ba (FR), a Jet2.com pedig néhány karácsonyi járatot kínál Manchesterből, Birminghamből, Newcastle-ből és Leeds Bradfordból (GB) Bécsbe.

Ezen kívül a Pegasus Airlines Ankarába (TR), a Rossiya for Aeroflot Szentpétervárra (RU), az Air Cairo Hurghadába (EG) és a Corendon Airlines Hurghadába (EG), Izmirbe és Antalyába (TR) repül a tél folyamán.

A Sunexpress ugyancsak növeli a meglévő járatainak számát Antalyába (TR), a British Airways és az Air France pedig akár napi háromszorosára növeli a London-Heathrow (GB), illetve a Párizs-CDG (FR) járatokat.

 

A télre is maradnak

2021 nyarától az Etihad Airways újként képviselteti magát a bécsi repülőtéren, és a téli hónapokban az Abu Dhabi (AE) és Bécs közötti járatokat is kiszolgálja. Az Air Canada ismét egész évben repül Torontóba (CA), és a SAUDIA Dzsiddába (SA) irányuló járata is megmarad a tél folyamán. Az Ethiopian Airlines még növeli is a Bécs és Addisz-Abeba (ET) közötti járatainak sűrűségét.