Újabb közvetlen légijárat indul Budapest és Szöul között

Forrás: turizmus.com

 2022. október 03. 17:46 / Utoljára frissítve: 2022. október 03. 20:42

Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air a téli menetrendben heti két közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között. Az új járattal a szezonban heti szinten immár 2000 ülőhely érhető el a két nagyváros között.

Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air jóvoltából október 25-ig heti egy, a téli menetrendben heti két alkalommal közlekedik közvetlen járat Budapest és Szöul között, amelyet a tervek szerint jövő nyáron heti háromra bővítenek. Az útvonalat a légitársaság a 269 ülőhelyes Boeing B787-900 Dreamliner típusú repülőgéppel teljesíti.Az Airportal.hu részletesen is ismerteti a menetrendet, e szerint a KE 961/962 járatpár október 25-ig hétfői napokon 17 óra 5 perckor érkezik Budapestre, majd másnap, kedden 19 óra 15-kor indul vissza Szöulba. Október 29-től hétfői és szombati napokon helyi idő szerint 17:15-kor érkeznek Ferihegyre, és aznap 19:35-kor indulnak is vissza az Incshoni nemzetközi repülőtérre.

Hétfőn megérkezett a Korean Air első járata Budapestre

Fotó: Budapest Aiport / Baranyi Róbert

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az első, hétfői járat érkezése kapcsán a kétoldalú együttműködést méltatta, kiemelve, hogy mára a dél-koreai vállalatok alkotják hazánkban a harmadik legnagyobb beruházói közösséget, a kereskedelmi forgalom értéke elérte tavaly az ötmilliárd dollárt és így rekordot döntött, majd az idei első hat hónapban is húsz százalékkal nőtt – írja az MTI.   A járatindítástól a turisztikai forgalom jelentős növekedését is várják, miután az idei évben 22 ezer dél-koreai látogató több mint 100 ezer vendégéjszakát töltött Magyarországon, ami elérte a koronavírus-járvány előtti szintet – mondta a miniszer.

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, hogy az új szöuli járat a magyar gazdaság és a turizmus szempontjából is kiemelt jelentőségű: 2022 januárja és májusa között négyszer annyi dél-koreai vendég látogatott el hozzánk, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a vendégéjszakák száma pedig 87 százalékkal nőtt.

A Budapest Airport és a Korean Air együttműködése nem újkeletű; a légitársaság 2020 februárja óta közel háromszáz dedikált cargo járatot üzemeltetett Budapest és Szöul között – ez az összeköttetés egészült ki most az utasok számára is elérhető szolgáltatással. Dél-Korea legnagyobb városába a Korean Air mellett a LOT lengyel légitársaság is biztosít menetrendszerű járatot, a két vállalat jóvoltából így immár heti több mint 2000 ülőhely érhető el Szöul és Budapest között – közölte a Budapest Airport.

A megközelítőleg tízmillió lakost számláló Szöul nemcsak turisztikai szempontból kiemelkedő jelentőségű úti cél, hanem virágzó gazdasági központ is. Szöulban 5 világörökségi helyszín található, amelyek között épített és természeti értékek egyaránt felfedezhetők.