Utazási irodák: a nyitvatartási idő már a múlté?

Forrás: turizmus.com

 2021. július 13. 13:10

A német utazási irodák több mint fele alkalmazkodik az ügyfelek időbeosztásához, és egyéni időpontokat, valamint digitális csatornákon keresztül történő tanácsadást is kínál az iroda nyitvatartási idején kívül.

A Counter vor9 mintegy 600 értékesítő irodai szakember körében végzett felmérése alapján a megkérdezett tulajdonosok és vezetők csupán 13 százaléka bonyolítja az üzleteit kizárólag a nyitvatartási időn belül. 62 százalékukkal egyéni időpontokat is lehet egyeztetni, és mintegy 50 százalékuk a személyes tanácsadás mellett e-mailben, WhatsAppon vagy Facebookon is elérhető.

A megkérdezettek kommentárjaiból kiderül, hogy a tanácsadás terén tanúsított rugalmasság nemcsak a koronavírus-járvány kitörése óta magától értetődő. A megkérdezettek 70 százaléka meg van győződve róla, hogy a fix nyitvatartási időre korlátozódó szolgáltatásnyújtás már nem időszerű. 30 százalékuk viszont még mindig azzal az állítással ért egyet, hogy a szolgáltatások kiterjesztése a nyitvatartási időn túlra nehezen megvalósítható, mint az egyik kommentár jelezte, a nagy üzletláncok is bezárnak esténként.

Az értékesítő irodák többsége próbál rugalmas lenni az időpontok terén is

Fotó: 123rf.com

Többen aláhúzták, hogy már hangsúlyosan vagy kizárólag időpont-egyeztetéssel dolgoznak, néhányan pedig az egyéni időpontokra korlátozták a nyitvatartási időt.

Azzal pedig a megkérdezettek 85 százaléka ért egyet, hogy rugalmasnak kell lenniük a tisztán online portálokkal folyó versenyben.