Várják a jelöléseket az Év Idegenvezetője díjra

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 24. 14:23

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége ismét keresi Az Év Idegenvezetőjét. A díjat a hagyományos február 1-jei Turisztikai Évadnyitón adják át. A kiírás az alábbiakban olvasható.

A MISZ olyan idegenvezetők jelölését várja, akik a 2016. évben (is) kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a magyar turizmus eredményeinek, színvonalának növeléséhez.

Az érvényes jelölés feltételei:

Jelölést küldhet:

a)   Idegenvezető kolléga

b)   Utazási Iroda

c)   Utas

A javaslatnak tartalmaznia kell az idegenvezető jelölt nevét, e-mail címét, a vezetés nyelvét és egy indoklást, amely maximum 10-10 sor lehet. A jelöléshez űrlapot lehet kitölteni, mely megtalálható a MISZ honlapján www.idegenvezetes.hu , vagy a facebook oldalán:

https://www.facebook.com/Magyarországi-Idegenvezetők-Szövetsége-477104022469058/,  de az űrlap használata nem kötelező.

Az ajánló személy vagy szervezet az ajánlással együtt megküldi az ajánlott idegenvezető nyilatkozatát, amely szerint vállalja a jelölést, és az idegenvezető egyúttal eljuttatja önéletrajzát, feltüntetve az idegenvezetői igazolványának számát is, az evidegenvezetoje2016@gmail.com címre.

A jelölést kérik e-mailben az evidegenvezetoje2016@gmail.com címre küldeni.

A jelölések beküldésének határideje: 2016. október 15.

A jelöltállítás után a jelöltek nevét közzétesszik a MISZ honlapján. Ezt követően, november 1-től várják a szavazatok beküldését a fenti e-mail címre.

 

A szavazás módja, az érvényes szavazás feltételei:

A szavazás megkönnyítése érdekében a MISZ honlapján és facebook oldalán szavazólapot teszünk közzé (magyarul és a főbb világnyelveken). Szavazólap nélkül is lehet szavazni e-mailben a fenti címre, de a Tárgy rovatban feltétlenül tüntessék fel a jelölt nevét.

A szavazat tartalmazza:

-      a jelölt nevét

-      a szavazó nevét, nemzetiségét, e-mail címét, esetleg telefonszámát.

-      a szavazó milyen minőségben szavaz: idegenvezető, utas, vagy iroda.

-      maximum 5 soros indoklást (az utas szavazó adja meg a vezetés nyelvét,  időpontját és helyszínét is)

A szavazatok beküldésének határideje: 2016.november 01 és november 30 között.

A határidők lejárta után küldött, valamint feltételeknek nem megfelelő  jelölést vagy szavazatot nem tudják figyelembe venni.

A beérkezett szavazatokat szakmai bizottság hitelesíti 2016. december 15-ig. A legtöbb érvényes szavazatot kapott idegenvezetőt terjesztik fel a Turizmus Kft.-hez "Az Év Idegenvezetője" díjra.