Vegán január az Emirates-nél

Forrás: turizmus.com

 2023. január 10. 13:39

Az Emirates is megtartja januárban a 2014-ben indult nemzetközi „Veganuárt”, azaz a vegán étrendet népszerűsítő hónapot. Tavaly 154 százalékkal nőtt a légitársaság azon utasainak száma, akik ilyen ételt rendeltek a fedélzeten.

Az Emirates már az 1990-es évek óta kínál vegán ételeket a fedélzeten. Mára több mint 180 recept közül választhatnak a növényi étrendet követő utasok és azok, akik egészséges, növényi ételeket kóstolnának repülés közben.

Az utóbbi években a vegán ételek népszerűsége rohamosan nőni kezdett világszerte. Ezért a vegán opciók a fedélzeten és az Emirates várótermeiben is megrendelhetők és előrendelhetők.

Az utazók az Emirates bármely járatán, mindegyik utasosztályon, 24 órával az indulás előtt jelezhetik, ha vegán menüt kérnek. De a legnépszerűbb útvonalakon még erre sincs szükség, a növényi alapú ételek a fő menüválaszték részeként választhatók.

Az újításoknak köszönhetően 2022-ben a fedélzeten felszolgált vegán ételekre 154 százalékkal nagyobb volt a kereslet, mint a megelőző időszakban, és több, mint 280 ezer adag növényi alapú ételt fogyasztottak az Emirates utasai – tájékoztatott a légitársaság.

A cél az volt, hogy olyan étlapot alkossanak, amely a légitársaság minden utasának tetszik, nemcsak a vegán utasoknak.

Mind az Emirates fedélzetén, mind várótermeiben megrendelhetőek a vegán fogások

Fotó: Emirates

 

A turistaosztály jelenlegi vegán kedvencei közé tartozik a krémes spenótos-avokádós mousse marinált tofuval, blansírozott hóborsóval, retekkel, spárgával, gránátalmával, cukkiniszalaggal és sriracha olajjal; a sokszínű quinoa zamatos karamellizált körtével és zellerpürével, sült karfiollal, mázas sárgarépával, párolt kelkáposztával és medvehagymás pestóval; valamint a krémes árparizottó gombával, napon szárított paradicsommal, margarinos gesztenyével, blansírozott brokkolinivel és pirított tökmaggal.