Jelentősen visszaesett a turisták száma a budai Várban a buszos korlátozás miatt

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. július 06. 11:53

Próbára teszi az utazási irodák kreativitását a budai Vár turistabusszal való megközelítésének ellehetetlenülése, a programgazdák a csoportok igényeihez és lehetőségeihez mérten keresik az alternatív megoldásokat. A Várban található látnivalók üzemeltetői aggódnak a főszezonért.

„A korlátozás bevezetése óta nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy találjunk legalább részben működtethető megoldást. Már sok megbeszélésen vagyunk túl, több ötlet kivitelezhetőségét megvizsgáltuk, várjuk a legutolsó, legélhetőbb verzióról szóló döntést” – nyilatkozta szerkesztőségünknek György Anita, a Premium Incoming Budapest ügyvezető igazgatója, a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) elnökségi tagja.

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, az elöregedett távhő- és gázvezetékek cseréje miatt több helyen forgalmirend-változást vezettek be a budai Várban, s ennek részeként az eddigi 3,65-ről 3,5 méterre csökkentették a magasságkorlátozást a Hunyadi úton, ezáltal szinte lehetetlenné vált a Várnegyed autóbusszal való megközelítése a turistacsoportok számára. A forgalmirend-változás, mely nagy vihart kavart a beutaztatással foglalkozó vállalkozások körében, szeptember 30-ig van érvényben.

Ahogy a szakember lapunk kérdésére válaszolva hangsúlyozta, sajnos egyelőre nincs más választás, a következő főszezoni heteket kényszermegoldásokkal kell az utazási irodáknak „túlélniük”. Ugyanakkor jelen pillanatban is dolgoznak azon, hogy legyen egy köztes megoldás, hiszen a külföldi partnerekkel fennálló szerződéseiket, melyekben benne van a Vár meglátogatása is, nem tudják egyébként teljesíteni.

 

Jobb híján marad a lábbusz

Utánanéztünk, a korlátozás nyomán hogyan alakították át a turistacsoportok budapesti programjait az utazási irodák. Amelyik irodának van erre lehetősége, a megközelítés anomáliái miatt teljes egészében elkerüli és kihagyja programjából a Várnegyedet, és más elemekkel, például a Parlamentnél vagy a Dohány utcai zsinagógánál tett megálló beiktatásával teszi színessé a programot. Hogy a túlpart látnivalói mégse maradjanak ki teljesen, idegenvezetőik a pesti rakparton megállva beszélnek az attrakciókról, arra motiválva az utasokat, hogy szabadidejükben, egyénileg ejtsék meg a látogatást.

Sok idegenvezető választja azt a megoldást, hogy a pesti rakparton megállva beszél a budai Vár látnivalóiról

Fotó: 123rf.com

Azok a szolgáltatók, akik a nehézségek ellenére sem hagy(hat)ják ki programjukból a Várat, többféle megoldással próbálkoznak. A Budavári Sikló igénybevétele általában több okból (a magas jegyárak és a komoly sorban állás miatt sem) fér bele a legtöbb csoportos városnézésbe. Marad tehát a séta, amennyiben a csoport életkora és erőnléte ezt lehetővé teszi. A Dózsa György tér felőli lépcsőkön keresztül, mérsékelt fáradtsággal elérhetőek a Palota úton található liftek, melyek ugyan nem alkalmasak 30-40 fős csoportok folyamatos szállítására, a szükség miatt néhányan mégis ezt a megoldást választják. A Mária szobornál lévő liftet megjavították, így a helyszínek a Várkert Bazár felől is megközelíthetővé váltak.

Van, aki a Várfok utcán, a Schulek Frigyes lépcsőn sétál fel csoportjával. A szakemberek egybehangzó álláspontja szerint ugyanakkor a gyalogos megközelítés nemcsak a fizikai megerőltetés, de a várlátogatásra betervezett időkeret tartása miatt is problémás.

„Mi a Premium Incoming Budapestnél minden héten végignézzük a szériacsoportokat, és próbálunk olyan megoldást választani, ami mindenkinek megfelel. Előfordul, hogy a többséggel gyalogosan indulunk el, az idősebbeket pedig felvisszük taxival” – beszélt saját módszerükről György Anita, nem titkolva, hogy mindez plusz költséggel és rengeteg pluszmunkával jár.

Könnyebb helyzetben vannak azok a szolgáltatók, akiknek a költségek tekintetében nagyobb a szabadsága. Akad olyan iroda, amely az egyik nagy buszát két kisebb, 18 fős buszra cserélte, az utasokat kisebb csoportokban forgatva valósítja meg a prospektusokban gyakran szereplő, ezért aztán kihagyhatatlan programot.

A szakember hozzátette azt is, hogy hiába fájdalmas mindenki számára az egyik napról a másikra bevezetett szabályozás, az előírásokat a felújítás zavartalansága érdekében muszáj betartani. A „partizánkodás” nemcsak büntetést von maga után, a szakma hírnevének sem tesz jót.

 

Széleskörű egyeztetés kezdődött

György Anita örömtelinek nevezte, hogy a probléma megoldására a korábbinál szélesebb körben megtartott kerekasztal-egyeztetések sorozata indult el a közelmúltban. A sokszereplős egyeztetéseken jelen lévő MUISZ és MABEUSZ az összes érintett szakmai szövetség álláspontját képviseli. A munkafolyamat első állomása a budavári turistabuszok helyzetének rendezése, melyet – reményeik szerint – az egész fővárosi turistabusz-közlekedési és parkolási helyzet rendezése követhet.

 

Jelentős visszaesést mértek az attrakciók

A forgalom visszaesése a korlátozás bejelentését követő napokban egyből érezhetővé vált, a főszezoni zsúfoltságnak nyoma sincs a Várnegyed utcáin.

A budai Vár ikonikus épületeként a Halászbástya normál üzemben jelentős turistaforgalmat fogad, előfordul, hogy a csodás panoráma kedvéért egyetlen nap alatt 1500 fő vált jegyet a felső kilátóteraszra.„Az autóbuszok behajtását korlátozó döntés óta jelentős visszaesést tapasztalunk, mely két részből adódik össze. A szervezett turizmus nem tudja felhozni a csoportokat, ami óriási veszteség, emellett az egyéni turisták száma is visszaesett. A folyamatos promóció ellenére a csökkenés 75-80 százalékos” – nyilatkozta lapunknak Dőri Tamás, a Halászbástyát üzemeltető Budavári Kapu Kft. ügyvezetője. Az egyéni turizmus visszaesésének okát még vizsgálják, de a szakember szerint jól látszik, hogy az egyéni látogatásoknak a szervezett turizmus a motorja: a Várban rejlő lehetőségeket megismerve a csoportos látogatás után sok turista visszatér, hogy a látnivalókat alaposan, a saját tempójában ismerje meg.

A Halászbástya látogatószáma 75-80 százalékkal esett vissza a buszos behajtás korlátozása óta

Fotó: monticello/123RF.COM

A Budavári Kapu Kft. – a Budavári Önkormányzat 100 százalékos tulajdonú parkolás-menedzsment társasága – a tavalyi évben vette át a Halászbástya felső kilátószintjére felengedő beléptető rendszer üzemeltetését. A turistacsoportok elmaradását véleményük szerint nem csak a helyszínek, hanem az egész szakma és az országimázs is megszenvedi.

A Budavári Önkormányzat sajtóosztálya hangsúlyozta: az autóbuszok behajtását korlátozó döntés nem az önkormányzaté. A Palota úti felújítás a Nemzeti Hauszmann Programkeretében végzett kormányzati beruházás, az ahhoz kapcsolódó lezárások nem tartoznak hatáskörünkbe. A korábbi, június utolsó hetében megjelent cikkünkben nyilatkozó Várkapitányságtól ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy "a Palota úti munkák miatt életbe lépő új forgalmi rendszer kialakítása a Budapest Közúttal és a Budavári Önkormányzattal egyeztetve, az ő kéréseiket és észrevételeiket beépítve történt." A Budavári Önkormányzat lapunknak most azt mondta, a szakmával folyamatosan egyeztetve minden tőle telhetőt megtesz, hogy a körülmények a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak.A főszezonra időzített lezárások kritikus szintre csökkentették a Mátyás-templomba érkező turisták számát is. „A vírushelyzet anyagilag és mentálisan egyaránt megterhelő két éve után abban reménykedtünk, hogy az idei év bevételeiből legalább részben fedezni tudjuk az előző évek veszteségeit. Az ukrajnai konfliktus elhúzódása és most a budavári buszos közlekedés ellehetetlenülése azonban abba az irányba mutatnak, hogy a lassú rendeződés helyett újabb krízisre kell számítanunk” – elemezte a kialakult helyzetet Erdész Zoltán, a Mátyás-templom HR- és marketingvezetője.

Az elmúlt két évben az arány hónapról hónapra változott, 2020 előtt a bevételeik több mint 50 százalékát adták a szervezett csoportok, és 2022 májusában sem voltak messze ettől az aránytól. A hajós és buszos csoportok gyakorlatilag eltűntek, így a szervezett látogatók száma optimista becslés szerint mintegy 90 százalékkal csökkent a Mátyás-templomban.

A lezárások kritikus szintre csökkentették a Mátyás-templomba érkező turisták számát is

Fotó: 123rf.com

Mint fogalmaztak, a visszaesés különösen fájdalmas számukra, hiszen külső segítség nélkül, üzleti alapon szervezik a Mátyás-templom turistaforgalmát és fejlesztik annak szolgáltatásait. „Munkatársaink anyagi biztonsága érdekében igyekszünk minden lehetőséget megragadni a fenntartáshoz szükséges bevételek előteremtésére. Bízunk abban, hogy nem a szolgáltatások színvonalának csökkenése, vagy a templom látogathatóságának a korlátozása, hanem a mindenki számára előnyös megoldások megtalálása felé fogunk haladni” – zárta szavait a szakember.

 

A felsőkategóriás éttermekben nincs visszaesés

„A turizmus minőségi szegmensében az autóbuszos csoportok kis részarányt képviselnek, hiszen a buszos turisták rövid időt töltenek el a budai Várban, túl sok szolgáltatást nem vesznek igénybe” – tájékoztatta szerkesztőségünket a Várban több felsőkategóriás vendéglátóipari egységet üzemeltető Zsidai Csoport. Náluk is jellemzőek azonban az olyan, magasabb szolgáltatást kereső szegmensek (idősebb vendégek vagy céges társaságok), akiknek fontos a busszal való közlekedés lehetősége. A cégcsoport bízik benne, hogy az ő bejutásukat alternatív, kisebb járművekkel meg tudják oldani.