Vonattal a Kassa környéki UNESCO-örökségek nyomában

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 07. 14:14

A Kassa Régió turisztikai szervezete idén saját idegenforgalmi terméket dolgozott ki, amely kiránduláscsomagban fogja össze a régió kínálatát.

A termék a régió legfontosabb márkájával az „Elérhető UNESCO" elnevezésű kezdeményezéssel függ össze, amely ezúttal a nosztalgia vonatozással és az aktív turizmussal kapcsolódik össze.

A hat, UNESCO-emlékhelyek nyomába tervezett kirándulás közül már négy megvalósult. Az első vonat a Szepességbe indult, az egész régió legjellemzőbb építményéhez, a Szepesi-várhoz és annak környékére. Ezt három barlangos kirándulás követte – a Gombaszögi-cseppkőbarlanghoz, a Dobsinai-jégbarlanghoz és a Martonházi-aragonitbarlanghoz. Az UNESCO vonatkirándulások iránt nagy volt az érdeklődés, ezért – az eredeti tervtől eltérve –  szeptember elején megismétlik a Dobsinai-jégbarlanghoz induló járatot.

 

Fotó: Szepesség

Ősszel még két nosztalgia kirándulás vár ránk a világörökségek felé: október 28-án a Jászói-cseppkőbarlang és Mecenzéf a cél, november 17-én pedig egy retróbuszra átszállva a Domicai-cseppkőbarlang megtekintésével zárul a kirándulássorozat.